זמן סביר לתיקון מוצר
מאת: עו"ד דוד סער
16.6.10
מאמר זה יעסוק בשאלה מהו פרק זמן סביר שיכול בעל חנות לעכב מוצר שניתן לו על ידי לקוח לצורך תיקונו?
באחד המקרים שהובא בפני כבוד השופט אור אדם מבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע (ת"ק 1287-09), נדון מקרה של עיכוב מוצר שנמסר לתיקון במשך כ- 3 חודשים.
וכך אירע:
אדם רכש משקפיים בחנות אופטיקה. מתחילת ההתקשרות בין הצדדים ורכישת המוצר היה הליך הרכישה רצוף אי דיוקים. בתחילה ניתנו לתובע עדשות בצבע במקום עדשות מחליפות צבע, לאחר מכן ניתנו לתובע עדשות שלא התאימו לו, דבר שחזר על עצמו פעמיים ורק בפעם השלישית התאימו העדשות.
התובע ציין כי מאז ההתקשרות לרכישת המשקפיים חלף פרק זמן של כשלושה חודשים, עד לקבלת המוצר השלם והמושלם לאחר תיקונו בכל פעם מחדש.
לאחר שכבר חלפו כשלושה חודשים מרגע רכישת המוצר ועד לקבלת המוצר לשביעות רצונו של הרוכש, לא הגיע התובע, לאופטיקה לקבל את המשקפיים.
בפרק הזמן שלאחר שלושה חודשים ושהתובע לא הגיע לחנות האופטיקה, רכש התובע זוג משקפיים נוסף, כאשר בתביעתו מציין התובע כי יש לחייב את הנתבעת, חנות האופטיקה, בסכום הרכישה וכן בפיצוי בגין עוגמת הנפש.
כבוד השופט שדן בתיק קבע כי אכן רשת האופטיקה התרשלה עת לא סיפקה לתובע את משקפיו כפי שרכש.
יחד עם זאת, ציין כבוד השופט בפסק דינו כי התובע לא הגיע לקחת את המשקפיים לאחר ששבו מתיקון ועל כן לא ניתן לחייב את רשת האופטיקה בתשלום הסכום ששילם על משקפיו החדשים.
בסופו של יום חויבה רשת האופטיקה בתשלום של 1,000 ₪ בגין עוגמת הנפש וכן בסך של 250 ₪ הוצאות.
דוד סער, עו"ד