קצבת נכות משרד הביטחון – תביעת משרד הביטחון

ישראל למרבה הצער היא מדינה למודת מלחמות, שבחלקן נפלו חללים רבים ואחרים נפצעו ונותרו נכים. משרד הביטחון מעניק קצבה לנפגעי נפש וגוף כאשר נפגעו במהלך שירות צבאי. כיום אנו כבר עדים לחיילים רבים שחזרו עם פוסט טראומה בזמן שירות צבאי . הפעילות יכולה להיות במהלך הלחימה עבור חיילים קרביים או במהלך אחת מעבודות התחזוקה שביצעו בבסיסים. כמו כן, חיילים שנאלצו להתמודד עם תנאים בלתי אפשריים במהלך שירותם בעקבות מצבי החירום האחרונים עשויים אף הם להיות מוגדרים כזכאים לקצבת נכות משרד הביטחון.

קצבת משרד הביטחון – שני השלבים החשובים לקבלתה

כדי להוכיח שאכן מגיע לכם לקבל סכום חודשי קבוע ממשרד הביטחון ואף תשלום חד פעמי (לעיתים רטרואקטיבי), יש להוכיח את קיומן של שני תנאים. הראשון, הוכחה שיש קשר בין השירות הצבאי שלכם לבין הנכות שנותרה לכם. התנאי השני הוא קביעת אחוזי נכות של עשרה אחוזים ומעלה (פחות מעשרה אחוזים לא ניתן לקבל קצבה או מענק חד פעמי). אם שני התנאים מתקיימים אפשר להגיש תביעה לקבלת קצבת נכות משרד הביטחון השונה מהקצבה שמקבלים מביטוח לאומי.

למה כל כך חשוב שאחוזי הנכות יתאימו למצבכם כעת ובעתיד

כדאי לדעת כי אחוזי הנכות המחושבים אינם בהכרח משקפים את המצב הנוכחי של התובע, אלא יכולים גם להיות חלק בלתי נפרד מתביעה עתידית. ככל שהגוף מזדקן יותר, חלק מהפגיעות הקיימות מחמירות, ולכן גם אם היום אתם מקבלים קצבה מסוימת המבוססת על אחוזי נכות נמוכים, או שנשללה מכם קצבה בעבר, אתם עדיין יכולים לדרוש בדיקות חוזרות ולהוכיח כי יש החמרה במצבכם הרפואי. חשוב לעשות זאת באמצעות ייצוג מתאים של עורך דין משרד הביטחון הבקיא בתחום, ויודע להפנות למומחה הרפואי המתאים.

אילו סוגי פגיעות יכולות להוביל לקבלת קצבת נכות משרד הביטחון

בין הפגיעות שיכולות לזכות אתכם בקצבת נכות ממשרד הביטחון ניתן למנות:

  • פוסט טראומה
  • פגיעות בגפיים
  • פגיעה בראייה או בשמיעה
  • פציעות ראש
  • נכות המובילה לקושי בניידות
  • גדיעת איברים שנועדה להציל את חייו של החייל

ועוד

אילו סכומים אפשר לקבל ממשרד הביטחון

מעת לעת משרד הביטחון מעדכן את טבלת התשלומים המתקבלים בשל נכות. הסכומים משמעותיים מאוד בכל אחוז שנקבע עבורכם כתגמול חד פעמי וכקצבה.

למשל, קבלת 11% נכות יכולה לזכות אתכם בתגמול של מעל 75,000 ₪, בעוד 1% אחוזי נכות מעלים את הקצבה לסכום כמעט כפול של 144 אלף שקלים. עוד ארבעה אחוזי נכות בלבד יעלו את התגמול שתקבלו ל-222 אלף שקלים. זאת, אם תצליחו כמובן להוכיח את מירב הנזק שנגרם לכם.

תביעה לקבלת רכב ממשרד הביטחון

לנכים קיימת עוד זכות משמעותית מאוד שמסייעת להם להתנייד למרות נכותם. בכל ארבע שנים ניתן לקבל רכב ממשרד הביטחון וכן תשלום נוסף לצורך אחזקתו (כמו תשלום דמי ביטוח רכב, תיקונים ועוד). לכן, עורך דין שמומחה בתביעות נגד משרד הביטחון יכול לממש עבורכם גם את הזכאות לקבלת רכב ממשרד הביטחון.

מדובר בעלות לא מבוטלת משום שרכישה של רכב יכולה להוות נטל כלכלי משמעותי, במיוחד כאשר אתם נדרשים לשלם עליו בכל חודש דמי ביטוח מכיסכם.

הכרה כנכה משרד הביטחון – נפגעי פעולת טרור שאינם חיילים

חלק מהנפגעים במלחמה אינם חיילים, אלא אזרחים מהשורה שנפגעו במהלך פעולות איבה. הזכאות לפיצוי במקרה הזה אינה תשלומים המתקבלים ממשרד הביטחון, אלא מהביטוח הלאומי. זאת על בסיס "חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה". לכן, לא ניתן במקרה זה להגיש תביעת קצבת נכות ממשרד הביטחון אלא יש לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי שמתמחה בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי. עם זאת, למשרד הביטחון יש חלק קטן בתהליך, משום שרשות מטעמו היא זו הקובעת האם פעולה כלשהי שגרמה לפגיעה תוגדר כפעולת איבה או לא. למשל, אם מחבל נוסע ברחוב ודורס אנשים בכוונה, פעולה זו תכונה פעולת איבה בניגוד לתאונת דרכים רגילה בין רכב להולך רגל.

האם מחלה עשויה להוביל לקבלת קצבת נכות משרד הביטחון

רבים אינם מודעים לכך, אך לא רק פציעה פיזית או לקות נפשית מהווים עילה לתביעה של קצבה ממשרד הביטחון . גם מחלות שונות עשויות לגרום לנכות קבועה ומהוות עילה לקבלת הקצבה.

למשל, חייל המשרת בקבע ונמצא לאורך שעות ארוכות מול מכונות שיוצרות רעש רב, ושמיעתו נפגעה, עשוי לזכות אף הוא בתשלומי קצבת נכות משרד הביטחון . באותה מידה, גם אדם המשרת בקבע באזור שבו קיים זיהום אוויר גבוה או חשיפה לחומרים מסוכנים שגורמים למחלת ריאות או סרטן ריאות, יכול להיות זכאי ל- קצבת נכות ממשרד הביטחון

גם פעולה שחוזרת על עצמה באופן מונוטוני עשויה לגרום לליקויים פיזיים שונים. לכן, חשוב לבצע את הבדיקות המתאימות על ידי רופא מומחה שיכול להצביע על מקור הפגיעה, ולהביא את חוות הדעת המתאימה. זאת משום שכמובן, גם במקרה זה יש להוכיח כי אכן קיים קשר סיבתי בין המחלה עצמה לבין השהות של אותו אדם במסגרת הצבא במקום או בתפקיד מסוים. אם הוכח הקשר תוכלו לקבל קצבת נכות משרד הביטחון אם אחוזי הנכות יהיו 10% ומעלה.

האם ניתן לקבל קצבת נכות ממשרד הביטחון וגם קצבת נכות מביטוח לאומי

רבים מכירים את הקצבאות המוענקות לנכים על ידי הביטוח הלאומי. בוודאי אתם תוהים כעת, האם בשל פציעה ניתן ליהנות משתי הקצבאות כאחד: קצבת נכות משרד הביטחון וקצבה נוספת מטעם הביטוח הלאומי. התשובה מעט מורכבת, כן ולא. אם מדובר בתביעה על אירוע שהתרחש בנקודת זמן אחת, בעקבות פגיעה, תאונה או נזק מצטבר לאורך זמן – לא ניתן לתבוע את שני הגורמים. ניתן להגיש גם תביעה לביטוח הלאומי וגם תביעה למשרד הביטחון, ולאחר מכן תצטרכו לבחור את המסלול המועדף עליכם. לא ניתן לקבל קצבאות משני גופים אלו על אותה פגיעה.

לעומת זאת, אם התרחשו שני אירועים שונים לחלוטין, למשל פגיעה בצבא שהובילה לנכות, ושנים לאחר מכן תאונת עבודה בשל נפילה ברחוב שגרמה לנכות נוספת, ניתן להגיש שתי תביעות שונות ולקבל קצבה הן ממשרד הביטחון והן מהביטוח הלאומי.

איך עורך דין משרד הביטחון יכול לעזור לכם בתהליך הגשת התביעה?

תהליך הגשת תביעת קצבת נכות משרד הביטחון לקבלת אחוזי הנכות עשוי להיות סבוך מאוד. עליכם לא רק לדעת אילו מסמכים רפואיים להציג ואילו מסמכים עשויים לפגוע בכם, אלא אתם גם צריכים לדעת איזה רופא יש לראות ולאילו מסמכים רפואיים הוועדה הרפואית מתייחסת יותר ולאילו פחות. למשל, לא מספיקה בדיקה אורתופדית לגב, אלא נדרשים צילומים והדמיות הממחישים את הפגיעה שנגרמה לכם. וזו רק דוגמא אחת מיני רבות.

לאחר מכן, עורך דין המתמחה בתביעה נגד משרד הביטחון יכין אתכם לעמידה בפני הוועדה הרפואית ואף לבדיקות השונות והמבדקים שתעברו בדרך לקביעת אחוזי הנכות שלכם. עו"ד משרד הביטחון גם ייצג אתכם בוועדה עצמה, ויוכל לענות על השאלות של הרופאים שיקבעו את הנכות שתקבלו. לכן, כל מילה שנאמרת בזמן ועדה רפואית מטעם משרד הביטחון היא חשובה ביותר ויכולה להיות שווה עשרות ואף מאות אלפי שקלים, לאורך זמן, בקבלת קצבת נכות משרד הביטחון. גם אם אתם מרגישים שאתם יכולים לייצג את עצמכם באופן מיטבי, תופתעו לגלות כמה פעמים מגישי התביעה נאלצו לערער שוב ושוב רק כדי לממש את הזכויות המגיעות להם במסגרת תביעה נגד משרד הביטחון

האם יש הבדל בין חייל בסדיר לבין חייל מילואים או חייל בקבע?

כל חייל זכאי להגיש תביעה אם הפגיעה אירעה תוך כדי ועקב פעילותו הצבאית. אך קיימים הבדלים בין המסגרות הצבאיות השונות. למשל, קיים חוק מיוחד לפיצוי של חייל מילואים המכונה "חוק תשלום קצבאות לחיילי מילואים ולבני משפחותיהם, התשס"ב – 2002". חוק זה כולל בתוכו סעיפים הקשורים לאובדן ההכנסה העתידי של החייל עצמו, וכן אפשרות לקבלת פיצויים לבני המשפחה של חיילים שנספו. גם במקרים אלה חשוב להתייעץ עם עו"ד משרד הביטחון, המתמחה בחקיקה העדכנית, כדי לממש את מירב הזכויות.

כמה זמן יכולה להימשך תביעה נגד משרד הביטחון

תביעה לצורך קבלת מענק חד פעמי או קצבת נכות משרד הביטחון יכולה להימשך מספר חודשים, ולעיתים גם יותר, משום שיש להכין את כל המידע הרפואי הדרוש ולאחר מכן לעמוד בפני הוועדות הרפואיות. במקרה שיש לערער על ההחלטה, קבלת התביעה יכולה לארוך זמן רב יותר. לכן, חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון לזירוז התהליך וביצועו באופן המיטבי.

לסיכום, אם אתם נפגעים באחד מהאירועים הביטחוניים כיום, במלחמה או במסגרת השירות הצבאי שלכם, יתכן ומגיע לכם תגמול גבוה ממשרד הביטחון לצד קצבה קבועה בהפקדה חודשית. כדי לדעת מה סיכויי התביעה שלכם מומלץ לפנות מוקדם ככל האפשר למשרד עורכי דין המתמחה בתחום, שיוכל להנחותכם אילו בדיקות לבצע, אילו מסמכים להכין ויבנה את התיק הרפואי שלכם לקראת הוועדות הרפואיות שתעברו.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן