זכויות נפגעי עבודה

מאת:

במסגרת חוק הביטוח הלאומי קיימת התייחסות נרחבת לתאונת עבודה – תאונה שקרתה לעובדים במהלך עבודתם ובעקבותיה. במקרים אלו קיימים מספר הליכי מיצוי מול המוסד לביטוח לאומי ולעיתים גם מול המעסיקים.

בכל יום מתרחשות לצערנו לא מעט תאונות עבודה, בין אם אלו קורות במהלך העבודה, , בדרך אליה או כשאנו יוצאים ממקום העבודה בחזרה לביתנו.

חשוב לחדד ולומר כי תאונות עבודה אינן מתרחשות אך ורק בעבודות הנחשבות פיזיות, ולא פעם עובדים מוצאים עצמם נפגעים גם בעבודות הנחשבות למסוכנות פחות, דוגמת עבודה משרדית הדורשת ישיבה ממושכת.

הצורך בהוכחת קשר סיבתי

על כל אדם שנפגע בעבודתו , חשוב שידע כי הכרתו על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה, דורשת הוכחה של קשר סיבתי.

מדובר על קשר המבוסס על ראיות רפואיות שמוכיחות, כי אכן הנזק שנגרם לו, או הפגיעה הרפואית אותה הוא חווה, נגרמה בשל אירוע תאונתי במסגרת עבודתו.

זכאות לטיפול ראשוני בעקבות פגיעה בעבודה

כל עובד שנפגע בזמן עבודתו, מבוטח בביטוח נפגעי עבודה ועל-כן זכאי לקבל טיפול רפואי ראשוני, כשזה יכול להינתן על ידי הצוות המטפל בבית החולים, קופת החולים או מרפאה לרפואה דחופה אליהם פונה או התפנה באופן עצמאי.

לאחר מענה הטיפול הראשוני אותו קיבל העובד, עוברת אחריות הטיפול המתמשך לקופת החולים לה שייך אותו עובד, כשהוא פטור מתשלום השתתפות עצמית על הטיפול הראשוני שהוענק לו.

במקרים ובהם המשך הטיפול אמור לקרות בבית החולים, על העובד להגיש טופס בקשה למתן טיפול – טופס בל\250 שאותו ממלא מעסיקו של העובד. במידה ומדובר בעובד עצמאי קיים טופס ייעודי הדומה לטופס בל\250 שיש להגיש.

קבלת דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי

במקרים בהם המוסד לביטוח לאומי הכיר בפגיעת העובד כתאונת עבודה, יהיה זכאי אותו עובד לקבל דמי פגיעה במידה והוא אינו מסוגל להמשיך ולעסוק בעבודתו או בכל עבודה אחרת, כשבאותה עת הוא אף נזקק לטיפול רפואי מתמשך.

הסכום שישולם לעובד שנפגע מחושב מ-75% מהכנסתו ב-3 החודשים המלאים שקדמו להפסקת העבודה בשל תאונת העבודה, לחלק ב-90, ועד למקסימום דמי פגיעה ביום 1,114 ₪ נכון לשנת 2020.

תקופת זכאות זו, של דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי, מוגבלת לתקופה מרבית של 91 ימים.

הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי עבור קביעת דרגת נכות

במקרים בהם העובד נזקק לטיפול רפואי מתמשך ויש חשש שנותרה לו נכות כתוצאה מהפגיעה בעבודה, ממליצים עורכי הדין להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה (ראו גם מאמר בנושא קביעת אחוזי נכות).

תביעה זו רצוי להגיש לקראת תום 91 הימים בהם נהנה העובד מתשלום דמי הפגיעה ובתוך שנה מהמועד בו המוסד לביטוח לאומי הכיר באותה תאונה כתאונת עבודה.

שיהוי בהגשת תביעה זו, עלול להוביל להפחתה של סכום גמלת הנכות החודשית או של המענק החד פעמי במידה וימצא שהנפגע זכאי לכך.

לאחר הגשת התביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה, יקבל אותו עובד הזמנה לוועדה רפואית. אותה וועדה רפואית תבדוק את העובד שנפגע ועל בסיס אותה בדיקה תוכל לקבוע את דרגת הנכות שנותרה לו כתוצאה מהפגיעה, אם בכלל.

עורכי הדין ממליצים להגיע מוכנים לוועדה ולהעביר לה כל מסמך רלוונטי על מנת למקסם קביעת דרגת נכות גבוהה התואמת את מצבו של הנפגע, כשבין היתר חשוב להעביר לוועדה מסמכים רפואיים כדוגמת אלו:

  • בדיקות הדמיה שנערכו לעובד
  • חוות דעת רפואיות של רופאים מומחים
  • סיכומי ביקור רופאים ועוד.

ליווי על ידי עורך דין

כפי שכבר ציינו קודם, התנהלות נכונה ומומלצת מול המוסד לביטוח לאומי, גוף גדול וחזק שאינו חפץ לשלם לנפגעי עבודה באופן התואם את פגיעתם, מהווה פרמטר חשוב ומשמעותי עבור נפגעי עבודה.

המטרה היא לקבל בסופו של התהליך, דמי פגיעה וגמלת נכות חודשית שיאפשרו לאותם עובדים ליהנות מביטחון כלכלי ולמצות את מלוא זכויותיהם.

למרבה הצער במרבית הפעמים, התנהלות באופן עצמאי מול המוסד לביטוח לאומי, פוגעת בסיכויי הנפגע לקבל את הזכויות המקסימליות להן הוא זכאי.

לכן, מומלץ מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין כבר בתחילת ההליך – כבר בעת מילוי הטפסים הנדרשים, שידע לכוון ולייעץ, וייצג את הלקוח באופן המקצועי ביותר בוועדות הרפואיות.

למיצוי מלוא זכויותיכם ולקבלת ייעוץ משפטי ראשוני בנושא תאונות עבודה מטעם משרד עורכי דין דוד סער, השאירו לנו פנייה או צרו עמנו קשר טלפוני ישיר.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן