תביעת נזק רכוש לרכב

מאת:

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל עשרות אלפי תביעות העוסקות בנזקי רכוש לרכבים. מדובר בשרות תביעות בכל יום, במסגרתן תובעים הנפגעים פיצוי הולם מחברות הביטוח, כשלעתים התביעה מוגשת כנגד הנהג הפוגע עצמו.

באירועים של תאונות דרכים שבהן נגרמים גם נזקים לכלי הרכב, יכולים נהגים שעשו ביטוח צד ג', להפעיל את אותו ביטוח ובכך להימנע מלשלם על תיקון הנזקים ברכבם ותיקון רכבים אחרים, בהתאם להוכחה או אי הוכחת אשמתם בתאונה.
מכאן, שעורכי דין העוסקים בתחום תביעות נזק רכוש לרכב, ממליצים תמיד לדאוג לעשות ביטוח צד ג' לצד ביטוח החובה.

מתי כדאי להפעיל את פוליסת הביטוח בעת תאונת דרכים?

עורכי דין בתחום תביעות נזק רכוש לרכב, ממליצים להימנע מהפעלת פוליסת הביטוח לרכב בתביעות שסכומן אינו עולה על כ- 10,000 ₪, וזאת במקרים בהם האחריות חלה בבירור על הנהג הפוגע.

במקרים אלו בהם המבוטחים בוחרים להפעיל את הביטוח, פעולה שכזו גוררת אחריה הפסדים עתידיים בהתייקרות פרמיות פוליסת הביטוח, באיבוד ההנחה בגין סטטוס של "העדר תביעות", תשלום על השתתפות עצמית ועוד.

הימנעו מלגשת לבד להליך תביעת נזק לרכב בבית המשפט לתביעות קטנות

אחת מהטעויות הנפוצות אותן מבצעים מבוטחים רבים, לרוב בהמלצת חברות הביטוח, היא בפנייה לבית המשפט לתביעות קטנות במקרים ובהם לא ניתן להכריע בוודאות מי מבין הנהגים המעורבים בתאונה היה אחראי לה.

פנייה של המבוטח לבית המשפט לתביעות קטנות, מהווה אקט שאינו מומלץ הואיל ובמסגרת זו עומד המבוטח לבדו ללא היכולת ליהנות מליווי וייצוג של עורך דין, כשמנגד עומד נציג מטעם חברת הביטוח לו ניסיון וידע מקצועי רחב.

מכאן גם יתרון יחסי משמעותי שיכול להוביל לפסיקה לטובת חברת הביטוח.

תביעת נזק רכוש כנגד הנהג הפוגע ו\או חברת הביטוח

במקרים רבים, בהם הנזק לרכב משמעותי ואשמתו של הנהג הפוגע אינה מוטלת בספק, ימצאו עצמם נהגים רבים עומדים בסירוב של חברת הביטוח של הנהג הפוגע וכמובן שלו עצמו, בתשלום פיצוי על הנזק שנגרם לרכבם.

כאן, כמובן, נוצר הצורך בהגשת תביעה נגד הנהג הפוגע ו\או חברת הביטוח וזאת בליווי של עורך דין.

בהגשת התביעה כנגד הנהג הפוגע ו\או חברת הביטוח, עליכם ועל עורך דינכם להוכיח בבית המשפט את יסודות הרשלנות מצידו של אותו נהג.

במסגרת זו נדרש התובע להוכיח כי אותו נהג הפר את חובת הזהירות המצופה ממנו כנהג, במקרים, למשל, בהם נמנע מלהעניק זכות קדימה, בסטייה מנתיב הנסיעה, אי שמירת מרחק שהובילה להתנגשות, אי ציות לרמזור אדום ועוד.

לצד הצגת יסודות הרשלנות בבית המשפט, יש צורך להציג ולהוכיח את גובה הנזקים שנגרמו לרכב שלכם.

במקרה שכזה, יפנה עורך הדין שלכם לחוות דעת של שמאי מומחה שיערוך דו"ח שמאי להוכחת הנזק.

באילו נסיבות מוגשות תביעות נזק רכוש לרכב בבתי המשפט?

תביעות נזקים מסוג אלו מוגשות לבית המשפט בדרך כלל במסגרת סדר דין מהיר, כשאלו כוללות תביעות שבהן סכום התביעה המרבי הינו 75,000 ₪.

היתרון בסוג זה של תביעות, הוא בכך שהן אמורות להסתיים בהליך מהיר יחסית.

בדיון בבית המשפט, יתבקשו הנהגים המעורבים בתאונה להעיד ולהציג את גרסתם בנוגע לאותה תאונה שהתרחשה.

במידה ולאותה תאונה ישנם עדים שנכחו בה, אלו יוזמנו על ידי הצדדים על מנת שיוכלו לשפוך אור ולהבהיר לבית המשפט מי נושא באחריות לתאונה ובעצם פעל באופן רשלני.

לכל התייעצות בנושא תביעת נזק רכוש לרכב עם עו"ד מומחה לתאונות דרכים מטעם משרד עורכי דין דוד סער, השאירו פנייה באתר, או צרו עמנו קשר טלפוני ישיר.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן