מאת: עו"ד דוד סער
עורכי דין תאונות דרכים במשרדינו
משרד עורכי דין דוד סער, עוסק רבות בתביעות תאונות דרכים, לרבות תאונות דרכים קשות, עריכת תחשיבי נזק במקרי מוות ופציעות קשות.
בצוות המשרד נמנים רופא וכלכלן.
ידוע לכל כי תאונות דרכים הפכו ל"מכת מדינה". מדי יום שומעים אנו בחדשות על תאונות דרכים שאירעו ברחבי המדינה, ולצערנו אין להן סוף.
חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין תאונות דרכים מומלץ ומקצועי סמוך ככל האפשר לתאונת הדרכים, אשר יוכל להדריך ולכוון את הנפגע, על מנת להימנע מטעויות בהתנהלות מול חברת הביטוח, דבר אשר יכול להגדיל בצורה משמעותית את סכום הפיצוי.
-
עורכי הדין תאונות דרכים במשרדנו הינם בעלי ניסיון וידע רב בתחום דיני הנזיקין בכלל ובכל עניין תאונות דרכים בפרט כולל ניהול משא ומתן שוטף מול חברות הביטוח, ייצוג בערכאות השונות של בתי המשפט.
-
עו"ד דוד סער וחלק מצוותו הינם בוגרי מדעי הכלכלה והמדעים המדויקים, וככאלה אמונים על חישובי נזק מורכבים ומסובכים ככל שיהיו.
עורך דין תאונת דרכים - חשוב לדעת - חוק הפיצויים!
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 ("חוק הפיצויים") נחקק כחוק סוציאלי, שמטרתו לענות על מציאות זו, ולפצות את רוב רובם של נפגעי תאונות הדרכים.
למרבה הצער, ציבור הנפגעים בתאונות דרכים נתקל בקושי להבין את ניסוח החוק על סעיפיו הרבים ועל התקנות שהוצאו מכוחו, כאשר על החוק והתקנות יש להוסיף עוד מאות פסקי דין אשר מתעדכנים חדשות לבקרים.
יוצא אפוא, כי הנפגע בתאונת דרכים עומד במצב של בלבול וחוסר אונים, ולכך יש להוסיף את עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לו.
להתייעצות עם עו"ד תאונות דרכים השאירו לנו פניה עוד היום או צרו עמנו קשר טלפוני.
תאונות דרכים בישראל – רקע
לצערנו הרב, בכל שנה נרשמים בישראל יותר מ-300 הרוגים בשל תאונות דרכים. לצד אותם הרוגים, מוצאים עצמם רבים פצועים ברמות פציעות שונות, כשאלו הופכות את חייהם של הנפגעים באופן שאינו מאפשר לשוב אל השגרה ולתפקד כפי שתפקדו בטרם התאונה.
דו"ח מבקר המדינה אשר התייחס בעבר לנושא של המאבק בתאונות הדרכים, ציין שלושה גורמים עיקריים להתרחשותן של תאונות דרכים בישראל, כשאלו כוללים:
- ליקויים בתשתיות הדרכים
- אי תקינות של כלי הרכב השונים
- וכמובן הגורם האנושי. גורם האחראי ללמעלה מ-90% מתאונות הדרכים שמתרחשות בישראל.
בתוך אותו גורם אנושי זה, ניתן להבחין כי קיימים נהגים לא מיומנים מספיק, נהגים שהיסח הדעת שלהם בזמן נהיגה מופנה לעיסוקים אחרים וכאלו שמתנהלים באופן מודע כנגד חוקי התעבורה ובכך מסכנים עצמם, נהגים אחרים והולכי רגל.
גם לאורך שנת 2020 ולמרות שבחלק ניכר מהזמן הייתה ישראל נתונה לסגרים, התרחשו בכל יום תאונות דרכים בישראל.
על פי נתונים של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בתקופת הסגר הראשון שהחל באמצע מרץ 2020 והסתיים בסוף אפריל, אירעו בישראל כ-20 תאונות דרכים קטלניות, 120 תאונות דרכים קשות ויותר מ-2,000 תאונות קלות. אלו הביאו בתוך חודש וחצי ל-23 הרוגים וזאת לצד 136 פצועים קשה.
נתונים אלו, מצביעים ביתר שאת עד כמה נושא תאונות הדרכים בישראל רחב ומגיע בעצם כמעט לכל בית ומשפחה בישראל.
תאונות דרכים עם פצועים מן ההיבט המשפטי
[caption id="attachment_14180" align="alignnone" width="568"] ת[/caption]על בסיס דיני הנזיקין בחוק הישראלי, קיימת התייחסות בעת תאונת דרכים, אל פציעתם של המעורבים.
נהגים והולכי רגל שהיו מעורבים בתאונת דרכים ונפגעו בעקבותיה, חווים כאבים וסבל רב, פיזית ולעתים גם רגשית.
במקרים בהם אירוע התאונה הגיע לכותלי בית המשפט, בין אם התובע יחד עם עורך דינו, החליט לתבוע פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי ובין אם מדובר על תביעה כנגד חברת הביטוח מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 , ייסוב הדיון בפציעה גם לגבי יכולתו העתידית של הנפגע לתפקד בכוחות עצמו.
בין שמדובר על תפקוד יומיומי במסגרת הבית, בין שביכולתו לבצע מקלחת באופן עצמי, ירידה ועלייה במדרגות או כשמדובר על יכולתו של אותו נפגע לשוב לעבודתו באופן מלא או חלקי ובעצם להמשיך ולפרנס את עצמו ובני משפחתו.
על עורך הדין המייצג את התובע, להציג בפני שופטי בית המשפט את מלוא התיעוד הרפואי הרלוונטי אשר יאפשר לבית המשפט ולמומחה שעל פי רוב ממונה על ידי בית המשפט, לקבל תמונה ברורה לגבי מוגבלותו העתידית של התובע להמשיך ולתפקד באופן עצמאי בשל פציעתו בתאונת הדרכים, ובכך להעריך את נכותו הרפואית המקסמיאלית כתוצאה מהתאונה.
עורך דין מנוסה ומיומן יידע לעשות שימוש בנתונים הקיימים וליצוק לשופטי בית המשפט את ההבנה והידיעה כי הלקוח זקוק לפיצויים הן בעבור אותו כאב וסבל נוכח הפציעה עצמה, והן בעבור כיסוי יכולת ההכנסה שנפגעה ועלויות הטיפול המתמשך לו הוא זקוק.
תאונות דרכים עם הרוגים מן ההיבט המשפטי
במקרים מצערים וטרגיים בהם ישנם הרוגים בעקבות תאונת דרכים, קיימים שני מסלולי פיצויים ליורשיו של ההרוג.
- מסלול אחד בו נקבע פיצוי לבני משפחתו של ההרוג, כשבני משפחה אלו נחשבים כ"תלויים". כאן הכוונה שאותו הרוג היה המפרנס של אותו תא משפחתי, ובעקבות מותו פרנסת המשפחה נפגעת באופן משמעותי.
- מסלול נוסף, ואף מקביל של פיצויים בעקבות הרוגים בתאונת דרכים, נוגע לפיצויים להם זכאים אלו הרשומים כיורשיו של המנוח. בחלק ניכר מהמקרים, מדובר על בני משפחתו של המנוח, כשמנגד ישנם מקרים ובתוך רשימת היורשים ישנם אנשים נוספים שהם אינם קרובי משפחה של ההרוג בתאונה.
מסלול הפיצויים של "תלויים"
מסלול זה כולל בעצם פיצוי המורכב מחישוב הכנסתו של ההרוג בתאונת דרכים.
חישוב הכנסתו של ההרוג מתבסס אך ורק על הכנסת הנטו שלו כל עוד התשלום למס הכנסה אינו עולה על 25%.
ברמה הפרקטית-משפטית, מוכר אותו פיצוי כ"שיטת הידות". שיטה שבה נפסקים הפסדי התמיכה שנגרמו לאלמנים או האלמנות והיתומים.
תחת שיטה זו קיימת התייחסות לכל אחד מבני המשפחה כצורך המוגדר כ"ידה". בתוך כך קיים גם חישוב נוסף של "ידה" לכל בני המשפחה יחד. חישוב המתייחס, בין היתר, לצרכים כלליים של בני המשפחה דוגמת דמי שכירות, תשלומי משכנתא, עלויות תחזוקת הבית והרכב ועוד. היבט זה מקבל התייחסות יתרה מטעמו של עורך דין פיצוי תאונות דרכים הבקיא בנושא.
אובדן שירותי זוג / אובדן שירותי הורה
פן נוסף של פיצויים, שחשוב שעורך הדין של משפחת ההרוג יקדם במישור המשפטי, נוגע לפיצויים תחת מה שנקרא "אובדן שירותי בן זוג" ו"אובדן שירותי הורה".
כאן מדובר על התייחסות רחבה מצד משפחת ההרוג ועורך דינם לגבי מה שהעניק ההרוג בתאונת הדרכים לבני משפחתו ברמה הרגשית והנפשית, הן כבן זוג והן כהורה ודמות חינוכית לילדיו.
במקרים אלו, עם עורך דין תאונת דרכים ניתן להגיע לסכומי פיצויים של כ- 200,000 ₪ והם אמורים לבטא ולהתייחס לאותו חסך ואותו "חור" שנוצר במשפחת ההרוג.
מסלול תביעת שאירים
מסלול זה למעשה כולל את תביעת העיזבון, במסגרתה נתבעים הפסדי חיסכון עתידיים שהמנוח היה עתיד לחסוך עד גיל הפרישה – 67, ובמקרים מסוימים גם למעלה מגיל זה. הפסדי החיסכון מחושבים בשיעור של 30% מההכנסה, ובמקרה של קטינים, בשיעור 30% מהשכר הממוצע במשק.
עד שנת 2006 לא ניתן היה לתבוע בשני מסלולי התביעה – שאירים ותלויים, אולם בית המשפט העליון קבע בפסק דין צרור כי קיימים רכיבי תביעה שאינם חופפים לשני המסלולים וניתן לתבוע אותם במקביל, כגון אובדן שירותי בן זוג/אובדן שירותי הורה וכן פיצוי בגין עוגמת נפש וכאב וסבל.
להלן דוגמאות של תאונות דרכים:
- הולך רגל שנפגע מפגיעת רכב
- נוסע או נהג שנפגעו כתוצאה מהתנגשות של שני כלי רכב או יותר
- תאונת דרכים עצמית
- פגיעה מבלימת פתע באוטובוס
- פגיעה שנגרמה כתוצאה מכניסה לרכב או כתוצאה מירידה מהרכב
נזק גוף מתאונת דרכים – מי זכאי לקבל פיצויים?
תאונת דרכים היא כזו שעונה על תנאיו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. בחוק זה חל עיקרון האחריות המוחלטת, כלומר – כל מי שנפגע מתאונת הדרכים זכאי לקבל פיצוי כספי מחברות הביטוח בגין נזקי גוף שנגרמו לו, וזאת ללא כל קשר אם אותו אדם אשם בגרימת התאונה או שאינו אשם.
ישנם מספר תנאים מצטברים על מנת לענות על תנאי הזכאות לקבלת פיצוי בשל תאונת דרכים, לדוגמה:
- תעודת ביטוח חובה תקפה במועד התאונה.
- רישיון נהיגה תקף במועד התאונה.
- קיומו של נזק גוף (שהרי, אם לא נגרם נזק גוף אז לא קמה זכאות לפיצוי).
נזק גוף בתאונת דרכים – נגד מי מגישים תביעה לקבלת פיצוי כספי בשל תאונת דרכים?
את ה- תביעה לקבלת פיצוי כספי בגין נזקי גוף שנגרמו לכם, יש להגיש נגד חברת הביטוח, כלומר חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו נהג/נסע הנפגע. לדוגמה, אם התנגשתם ברכב אחר עם רכבכם, וכתוצאה מכך נגרם לכם נזק גוף, ויש לכם תעודת ביטוח חובה תקפה למועד התאונה, אז אתם תגישו תביעה לקבלת פיצוי כספי נגד חברת הביטוח שלכם, ולא של הרכב שפגע בכם או שאתם פגעתם בו (וכפי שציינו למעלה – אין זה משנה מי אשם בגרימת התאונה).
הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים – את מי הוא יכול לתבוע?
במקרה שמדובר בנפגע שהוא הולך רגל, תביעה לקבלת פיצוי כספי תוגש כנגד חברת הביטוח של הרכב שפגע בהולך הרגל.
אם חלילה מדובר על מקרה של הולך רגל שנפגע מרכב שברח מהזירה, ניתן להגיש את התביעה לפיצוי כספי כנגד קרנית, שהיא גוף סטטוטורי שאחראי לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים של "פגע וברח".
נפגעתי בתאונת דרכים – האם אני חייב ייצוג של עורך דין תאונת דרכים ?
לאחר שהחלטתם שברצונכם לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות דרכים לצורך קבלת פיצוי כספי מקסימאלי עבור הנזק שנגרם לכם, תידרשו לחתום על מסמכים במשרדו של עו"ד תאונות דרכים כגון:
- ייפוי כוח שבאמצעותו יוכל עורך הדין לפנות לחברת הביטוח בשמכם ולדרוש את הפיצוי שמגיע לכם, וכמובן להגיש תביעה כספית במידה ויהיה צורך בכך.
- טופס ויתור על סודיות רפואית – מסמך שבו אתם נותנים לעורך הדין הרשאה לפנות לקופות החולים או לכל גורם רפואי אחר ולבקש את המסמכים הרפואיים שלכם.
- תצהיר בריאות – מסמך שבו הנכם נדרשים לפרט את מכלול הבעיות הרפואיות שלכם הנוגעות לתאונה, את שמות הרופאים המטפלים ועוד. מדובר במסמך שמופיע גם בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, שכן בעת הגשת תביעה משפטית לקבלת פיצוי כספי, יש חובה להגיש העתק ממסמך זה לעיונו של בית המשפט.
תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה תהיה לרוב במקרים הבאים:
- תאונת הדרכים בדרך מהבית לעבודה
- תאונת דרכים בדרך מהעבודה לבית
- תאונת הדרכים תוך כדי עבודה (למשל בנסיעת עבודה או בצורך אחר של מקום העבודה שבגינו נדרשה נסיעה ברכב).
כאשר מדובר על אדם שנפגע ב- תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה חשוב מאוד לפנות בתביעה לפגיעה בעבודה גם למוסד לביטוח לאומי, שעלולה לזכות את הנפגע ב"דמי פגיעה". דמי פגיעה הם למעשה פיצוי כספי על ימים שבהם שהה הנפגע בביתו בחופשת מחלה כתוצאה מתאונת הדרכים שעבר, כאשר ניתן לקבל פיצוי מביטוח לאומי בגין דמי פגיעה עבור מקסימום 91 ימי מחלה.
מהם רכיבי הנזק שתובעים בבית משפט במקרה של תביעת תאונת דרכים
הפיצוי הכספי של מי שנפגע בתאונת דרכים מורכב ממספר רכיבים, אשר נקראים בשפה המשפטית כ"ראשי נזק". להלן דוגמה לראשי הנזק השכיחים ביותר ב- תביעת פיצויים בשל תאונת דרכים :
"כאב וסבל" – ראש נזק זה נתבע כפיצוי לא ממוני, כלומר, סוג של "עוגמת נפש" על הפגיעה שארעה לנפגע בתאונת דרכים. הסכום של הפיצוי נקבע על פי הסכום הקבוע בתקנות, כאשר לוקחים בחשבון מספר פרמטרים, כגון:
- מהו שיעור הנכות הצמיתה שנותרה לנפגע.
- מה היה גיל הנפגע במועד תאונת הדרכים.
- כמה ימים היה הנפגע מאושפז בגין תאונת הדרכים.
"אובדן כושר השתכרות לעבר ולעתיד" – ראש נזק זה יזכה את מי שנפגע מתאונת דרכים, וכתוצאה ממנה נותרה לו נכות צמיתה שגרמה או עלולה לגרום להפסדי השתכרות. הפסד השתכרות לעבר יינתן עבור ההפסד הכספי בפועל שנגרם לנפגע כתוצאה מכך שלא יכול היה לעבוד, ואילו הפסד השתכרות לעתיד יינתן על פי פסיקת בתי המשפט, כאשר כל מקרה לגופו. שימו לב, שלרוב מי שהיה מעורב בתאונת דרכים ונפגע באופן קשה, כלומר שנותרה לו נכות צמיתה מהתאונה, יהיה זכאי לפיצוי עבור שני ראשי הנזק: הפסד השתכרות לעבר, וזאת בנוסף להפסדי ההשתכרות לעתיד. ישנם מספר פרמטרים שמשפיעים על גובה הפיצוי בגין הפסד השתכרות לעתיד:
- גילו של הנפגע בתאונת דרכים.
- השכר שהנפגע הרוויח לפני התאונה.
- מצבו הרפואי לפני התאונה.
- מצבו המשפחתי של הנפגע (נשוי, ילדים וכיוצ"ב).
"הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד" – אלו אותן הוצאות רפואיות שנדרש ו/או יידרש הנפגע להוציא בשל הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מתאונת הדרכים. דוגמאות להוצאות רפואיות הן:
- רכישת תרופות שאינם בסל הבריאות
- ניתוחים שלא מכוסים במסגרת סל הבריאות
- טיפולים רפואיים פרטיים
לגבי הסכום שנדרש הנפגע להוציא עבור הוצאות רפואיות, מדובר בסכום הדרוש הוכחה, ולכן מומלץ לשמור את הקבלות ממועד תאונת הדרכים ועד שיסתיים הטיפול בתביעה. לעומת זאת, הוצאות רפואיות לעתיד ייפסקו לנפגע בדרך כלל בסכום גלובאלי וחד פעמי, על פי ראות עיניו של בית המשפט, כאשר גם כאן כל מקרה לגופו, והדבר תלוי בין היתר בחומרת הפציעה של הנפגע כתוצאה מתאונת הדרכים שעבר.
"הוצאות עבור עזרת הזולת" – מדובר על הוצאות שהנפגע הוציא עבור עזרה של אחרים, כדוגמת מטפל צמוד, עוזרת משק בית לצורך ביצוע מטלות הבית, ואף עזרה שבני המשפחה נדרשו לספק לנפגע שהיא מעבר לעזרה הרגילה שבין בני משפחה.
"הוצאות נסיעה וניידות" – מדובר על כל הוצאה שנעשתה לצורך נסיעה או התניידות, הקשורה לתאונת הדרכים שעבר הנפגע. לדוגמה:
- הגעה או חזרה מרופאים, בדיקות וטיפולים רפואיים
- נסיעות למקומות שונים בשל קושי לנהוג נוכח פציעות שנגרמו בגין התאונה
עורך דין תאונות דרכים – איך תקבל את הפיצוי המקסימאלי?
ייצוג לקוח ב- תביעה לקבלת פיצויים כתוצאה מנזקי גוף תאונת דרכים בדרך כלל מתחיל באיסוף החומר הרפואי של הלקוח, ואיסוף פרטים רלוונטיים לעניין נסיבות התאונה. כמו כן, עורך דין תאונות דרכים יבחן את הזכאות לקבלת פיצויים, ויבחן את גובה הנזק שנגרם לנפגע תוך היוועצות עם מומחים רפואיים. זאת ועוד, עו"ד שמתמחה בתאונות דרכים יבחר עבורך את האסטרטגיה הטובה ביותר לטיפול בתיק שלך, הן על ידי ניהול משא ומתן עם חברת הביטוח תוך חתירה להשגת הפיצוי המקסימאלי, והן על ידי ניהול התיק בין כותלי בית המשפט, תוך שיתוף הלקוח בתהליך ובשקיפות מלאה מולו.
שלבים אלו מבטיחים לרוב שהלקוח יקבל את הפיצוי הכספי הגבוה ביותר שניתן לקבל בשל תאונת הדרכים שעבר.
משרדנו מתמחה בייצוג נפגעים בתאונות דרכים ועושה את כל הדרוש על מנת להשיג עבורם את הפיצוי הכספי הגבוה ביותר שניתן כתוצאה מתאונת הדרכים שעברו.
עו"ד תאונות דרכים: פעילות משרד עו"ד דוד סער בנושא תאונות הדרכים
משרד עורכי דין דוד סער, עוסק זה שנים בתביעות בנושא תאונות דרכים.
לרשותנו ידע רב בתרחישים משפטיים שונים ומורכבים; תאונות דרכים הנחשבות קשות שבהן מעורבים הרוגים ופצועים במצב קשה ואנוש, ביצוע עריכת תחשיבי נזק במקרי מוות ופציעות וכן הובלת לקוחות המשרד בתביעות לפיצויים כנגד חברות הביטוח ומול המוסד לביטוח לאומי.
צוות המשרד כולל בתוכו כלכלנים וליווי של רופאים מומחים , ובעלי תפקידים אלו יחד עם צוות עורכי דין ועובדי מנהלה מיומנים, מאפשרים לכל לקוח ולקוחה, לקבל מעטפת מקצועית רחבה שיש בה כדי להתייחס לכל אספקט בתביעה באופן רחב ומקצועי ולקבל את הפיצוי המקסימאלי.
בכל שאלה והתייעצות עם עורך דין תאונות דרכים מנוסה, אנו מזמינים אתכם ואתכן להשאיר לנו פניה באתר או ליצור עמנו קשר טלפוני ישיר.
יצוין כי לעתים פונים אלינו לקוחות עקב מעורבותם בתאונת דרכים, ושתיקם איננו עונה על תביעה אזרחית ועוטה על עצמו היבט פלילי (כגון תאונת דרכים שחלילה הסתיימה באבידות בנפש). במקרים מסוג זה, יש לפנות אל עורך דין פלילי המתמחה בנושא הרלוונטי המדובר, ואשר יתווה את האסטרטגיה המשפטית הנכונה. באפשרותכם להתייעץ עמנו על כך, ונדייק אתכם את איש / אשת המקצוע הנכונים.
להלן דוגמאות של תאונות דרכים:
- הולך רגל שנפגע מפגיעת רכב
- נוסע או נהג שנפגעו כתוצאה מהתנגשות של שני כלי רכב או יותר
- תאונת דרכים עצמית
- פגיעה מבלימת פתע באוטובוס
- פגיעה שנגרמה כתוצאה מכניסה לרכב או כתוצאה מירידה מהרכב
נזק גוף מתאונת דרכים – מי זכאי לקבל פיצויים?
תאונת דרכים היא כזו שעונה על תנאיו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. בחוק זה חל עיקרון האחריות המוחלטת, כלומר – כל מי שנפגע מתאונת הדרכים זכאי לקבל פיצוי כספי מחברות הביטוח בגין נזקי גוף שנגרמו לו, וזאת ללא כל קשר אם אותו אדם אשם בגרימת התאונה או שאינו אשם.
ישנם מספר תנאים מצטברים על מנת לענות על תנאי הזכאות לקבלת פיצוי בשל תאונת דרכים, לדוגמה:
- תעודת ביטוח חובה תקפה במועד התאונה.
- רישיון נהיגה תקף במועד התאונה.
- קיומו של נזק גוף (שהרי, אם לא נגרם נזק גוף אז לא קמה זכאות לפיצוי).
נזק גוף בתאונת דרכים – נגד מי מגישים תביעה לקבלת פיצוי כספי בשל תאונת דרכים?
את ה- תביעה לקבלת פיצוי כספי בגין נזקי גוף שנגרמו לכם, יש להגיש נגד חברת הביטוח, כלומר חברת הביטוח שביטחה את הרכב שבו נהג/נסע הנפגע. לדוגמה, אם התנגשתם ברכב אחר עם רכבכם, וכתוצאה מכך נגרם לכם נזק גוף, ויש לכם תעודת ביטוח חובה תקפה למועד התאונה, אז אתם תגישו תביעה לקבלת פיצוי כספי נגד חברת הביטוח שלכם, ולא של הרכב שפגע בכם או שאתם פגעתם בו (וכפי שציינו למעלה – אין זה משנה מי אשם בגרימת התאונה).
הולך רגל שנפגע בתאונת דרכים – את מי הוא יכול לתבוע?
במקרה שמדובר בנפגע שהוא הולך רגל, תביעה לקבלת פיצוי כספי תוגש כנגד חברת הביטוח של הרכב שפגע בהולך הרגל.
אם חלילה מדובר על מקרה של הולך רגל שנפגע מרכב שברח מהזירה, ניתן להגיש את התביעה לפיצוי כספי כנגד קרנית, שהיא גוף סטטוטורי שאחראי לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים של "פגע וברח".
נפגעתי בתאונת דרכים – האם אני חייב ייצוג של עורך דין תאונת דרכים ?
לאחר שהחלטתם שברצונכם לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות דרכים לצורך קבלת פיצוי כספי מקסימאלי עבור הנזק שנגרם לכם, תידרשו לחתום על מסמכים במשרדו של עו"ד תאונות דרכים כגון:
- ייפוי כוח שבאמצעותו יוכל עורך הדין לפנות לחברת הביטוח בשמכם ולדרוש את הפיצוי שמגיע לכם, וכמובן להגיש תביעה כספית במידה ויהיה צורך בכך.
- טופס ויתור על סודיות רפואית – מסמך שבו אתם נותנים לעורך הדין הרשאה לפנות לקופות החולים או לכל גורם רפואי אחר ולבקש את המסמכים הרפואיים שלכם.
- תצהיר בריאות – מסמך שבו הנכם נדרשים לפרט את מכלול הבעיות הרפואיות שלכם הנוגעות לתאונה, את שמות הרופאים המטפלים ועוד. מדובר במסמך שמופיע גם בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, שכן בעת הגשת תביעה משפטית לקבלת פיצוי כספי, יש חובה להגיש העתק ממסמך זה לעיונו של בית המשפט.
תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה תהיה לרוב במקרים הבאים:
- תאונת הדרכים בדרך מהבית לעבודה
- תאונת דרכים בדרך מהעבודה לבית
- תאונת הדרכים תוך כדי עבודה (למשל בנסיעת עבודה או בצורך אחר של מקום העבודה שבגינו נדרשה נסיעה ברכב).
כאשר מדובר על אדם שנפגע ב- תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה חשוב מאוד לפנות בתביעה לפגיעה בעבודה גם למוסד לביטוח לאומי, שעלולה לזכות את הנפגע ב"דמי פגיעה". דמי פגיעה הם למעשה פיצוי כספי על ימים שבהם שהה הנפגע בביתו בחופשת מחלה כתוצאה מתאונת הדרכים שעבר, כאשר ניתן לקבל פיצוי מביטוח לאומי בגין דמי פגיעה עבור מקסימום 91 ימי מחלה.
מהם רכיבי הנזק שתובעים בבית משפט במקרה של תביעת תאונת דרכים
הפיצוי הכספי של מי שנפגע בתאונת דרכים מורכב ממספר רכיבים, אשר נקראים בשפה המשפטית כ"ראשי נזק". להלן דוגמה לראשי הנזק השכיחים ביותר ב- תביעת פיצויים בשל תאונת דרכים :
"כאב וסבל" – ראש נזק זה נתבע כפיצוי לא ממוני, כלומר, סוג של "עוגמת נפש" על הפגיעה שארעה לנפגע בתאונת דרכים. הסכום של הפיצוי נקבע על פי הסכום הקבוע בתקנות, כאשר לוקחים בחשבון מספר פרמטרים, כגון:
- מהו שיעור הנכות הצמיתה שנותרה לנפגע.
- מה היה גיל הנפגע במועד תאונת הדרכים.
- כמה ימים היה הנפגע מאושפז בגין תאונת הדרכים.
"אובדן כושר השתכרות לעבר ולעתיד" – ראש נזק זה יזכה את מי שנפגע מתאונת דרכים, וכתוצאה ממנה נותרה לו נכות צמיתה שגרמה או עלולה לגרום להפסדי השתכרות. הפסד השתכרות לעבר יינתן עבור ההפסד הכספי בפועל שנגרם לנפגע כתוצאה מכך שלא יכול היה לעבוד, ואילו הפסד השתכרות לעתיד יינתן על פי פסיקת בתי המשפט, כאשר כל מקרה לגופו. שימו לב, שלרוב מי שהיה מעורב בתאונת דרכים ונפגע באופן קשה, כלומר שנותרה לו נכות צמיתה מהתאונה, יהיה זכאי לפיצוי עבור שני ראשי הנזק: הפסד השתכרות לעבר, וזאת בנוסף להפסדי ההשתכרות לעתיד. ישנם מספר פרמטרים שמשפיעים על גובה הפיצוי בגין הפסד השתכרות לעתיד:
- גילו של הנפגע בתאונת דרכים.
- השכר שהנפגע הרוויח לפני התאונה.
- מצבו הרפואי לפני התאונה.
- מצבו המשפחתי של הנפגע (נשוי, ילדים וכיוצ"ב).
"הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד" – אלו אותן הוצאות רפואיות שנדרש ו/או יידרש הנפגע להוציא בשל הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מתאונת הדרכים. דוגמאות להוצאות רפואיות הן:
- רכישת תרופות שאינם בסל הבריאות
- ניתוחים שלא מכוסים במסגרת סל הבריאות
- טיפולים רפואיים פרטיים
לגבי הסכום שנדרש הנפגע להוציא עבור הוצאות רפואיות, מדובר בסכום הדרוש הוכחה, ולכן מומלץ לשמור את הקבלות ממועד תאונת הדרכים ועד שיסתיים הטיפול בתביעה. לעומת זאת, הוצאות רפואיות לעתיד ייפסקו לנפגע בדרך כלל בסכום גלובאלי וחד פעמי, על פי ראות עיניו של בית המשפט, כאשר גם כאן כל מקרה לגופו, והדבר תלוי בין היתר בחומרת הפציעה של הנפגע כתוצאה מתאונת הדרכים שעבר.
"הוצאות עבור עזרת הזולת" – מדובר על הוצאות שהנפגע הוציא עבור עזרה של אחרים, כדוגמת מטפל צמוד, עוזרת משק בית לצורך ביצוע מטלות הבית, ואף עזרה שבני המשפחה נדרשו לספק לנפגע שהיא מעבר לעזרה הרגילה שבין בני משפחה.
"הוצאות נסיעה וניידות" – מדובר על כל הוצאה שנעשתה לצורך נסיעה או התניידות, הקשורה לתאונת הדרכים שעבר הנפגע. לדוגמה:
- הגעה או חזרה מרופאים, בדיקות וטיפולים רפואיים
- נסיעות למקומות שונים בשל קושי לנהוג נוכח פציעות שנגרמו בגין התאונה
עורך דין תאונות דרכים – איך תקבל את הפיצוי המקסימאלי?
ייצוג לקוח ב- תביעה לקבלת פיצויים כתוצאה מנזקי גוף תאונת דרכים בדרך כלל מתחיל באיסוף החומר הרפואי של הלקוח, ואיסוף פרטים רלוונטיים לעניין נסיבות התאונה. כמו כן, עורך דין תאונות דרכים יבחן את הזכאות לקבלת פיצויים, ויבחן את גובה הנזק שנגרם לנפגע תוך היוועצות עם מומחים רפואיים. זאת ועוד, עו"ד שמתמחה בתאונות דרכים יבחר עבורך את האסטרטגיה הטובה ביותר לטיפול בתיק שלך, הן על ידי ניהול משא ומתן עם חברת הביטוח תוך חתירה להשגת הפיצוי המקסימאלי, והן על ידי ניהול התיק בין כותלי בית המשפט, תוך שיתוף הלקוח בתהליך ובשקיפות מלאה מולו.
שלבים אלו מבטיחים לרוב שהלקוח יקבל את הפיצוי הכספי הגבוה ביותר שניתן לקבל בשל תאונת הדרכים שעבר.
משרדנו מתמחה בייצוג נפגעים בתאונות דרכים ועושה את כל הדרוש על מנת להשיג עבורם את הפיצוי הכספי הגבוה ביותר שניתן כתוצאה מתאונת הדרכים שעברו.
משרד עורכי דין דוד סער הינו משרד בעל וותק ומוניטין רב, עם ניסיון רב בייצוג נפגעים בתאונות דרכים, ואשר מתמחה בטיפול וייצוג לקוחות שעברו תאונות דרכים שמעוניינים לקבל פיצוי כספי גבוה ככל הניתן בשל תאונת הדרכים שעברו.
צרו קשר עכשיו לקבלת ייעוץ משפטי!