האם מותרת חשיפת מסמך רפואי שפרטיו המזהים מושחרים?

מאת:

תביעה שעילתה "הולדה בעוולה" הוגשה כנגד הסתדרות מדיצינית הדסה. לחוות הדעת שהגישה הנתבעת צורף מסמך רפואי של מטופל, שלו שום קשר לתביעה הנדונה, אשר פרטיו המזהים הושחרו, ואשר יש בו כדי לתמוך בגרסת הנתבעת.

ביהמ"ש המחוזי הורה על הוצאת הנספח הרפואי, בנימוק כי מסמכים רפואיים חוסים תחת חיסיון רופא-חולה, ולא די בכך שפרטיו של המטופל הושחרו, אלא דרוש כתב ויתור סודיות מטעם אותו מטופל, דבר שלא נעשה.

על החלטה זו הגישה הנתבעת ערעור לבית המשפט העליון (רע"א 7828/17), במסגרתו טענה הנתבעת כי די בכך שהשחירה את פרטיו של המטופל, כדי להתיר הגשת המסמך מבלי לפגוע בחיסיון הקבוע בחוק. כן ציינה כי מסמכים שכאלה מוגשים בדרך שבשגרה במהלך חקירות נגדיות של מומחים רפואיים שונים בהליכים שונים ואחרים.

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור, וקבע כי אכן מקום שבו הנחשפים למידע הרפואי אינם יכולים לקשר בין המידע המוצג במסמך הרפואי ובין אדם ספציפי, הרי שממילא פרטיותו של אותו אדם ספציפי אינה נפגעת.

כן נימק ביהמ"ש, כי החלטה האוסרת הגשת מסמכים רגישים מושחרים, תביא לתוצאות בלי רצוניות, כך לדוגמא אי יכולת לפרסם פסקי דין שבהם מעורבים פרטים רפואיים של אחד המעורבים בתיק, דבר שיוביל לפגיעה קשה בזכות הפומביות.

הערעור התקבל.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן