הפרת חוזה מצד אדריכל עקב שינויים רבים בתוכנית הבית
מאת: עו"ד דוד סער
תביעה שהוגשה ע"י זוג נשוי בעלי מגרש כנגד אדריכלית (תא"מ 52455-07-14), בעילה של הפרת חוזה.
בין הצדדים נחתם הסכם במסגרתו התחייבה האדריכלית לבצע עבודות תכנון עבור הבית. לאור שינויים רבים שערכו התובעים בתכנון המקורי של הבית, דרשה האדריכלית תוספת שכר.
התובעים סירבו להוסיף לה על שכרה והאדריכלית בתגובה הפסיקה את ההתקשרות מולם.
לאור הפסקת התקשרות זו, הגישו התובעים תביעה כנגד האדריכלית בעילת הפרת חוזה. ביהמ"ש קבע, כי עיון בחוזה שבין הצדדים מגלה, כי שינוי בתוכנית המקורית שעשוי לחייב בתוספת שכר, הינו שינוי המבוקש לאחר תום שלב התכנון. משכך, בהתאם לחוזה, לתובעים הייתה שמורה הזכות לבצע מספר רב של שינויים, כל עוד נמצאים הם בשלב התכנון.
לאור הוראות החוזה הברורות, קיבל ביהמ"ש את תביעת התובעים וחייב את האדריכלית להשיב לתובעים את מלוא התשלום שקיבלה מאת התובעים מכוח החוזה.
לעיתים עיון פשוט בהוראות החוזה או התייעצות משפטית עם עורך דין, יכולה למנוע תסבוכת משפטית עגומה של שני הצדדים לחוזה.