העברת פס"ד פלילי לעובד סוציאלי אינה מהווה פגיעה בפרטיות
מאת: עו"ד דוד סער
אל בימ"ש השלום הוגשה תביעת נזיקין כנגד עובד סוציאלי אשר עשה שימוש בפסק דין פלילי שנמסר לו, זאת למרות צו איסור פרסום קיים האוסר פרסום תוכן הטיעונים לעונש וגזר הדין (ת.א. 53573-07-17).
המדובר בתובע שמצוי היה בסכסוך מול גרושתו בעניין משמורת קטינים, לטענת התובע במהלך הכנת התסקיר בתיק, העבירה גרושתו לידי העובד הסוציאלי, שנדרש ליתן תסקיר בתיק, הכרעת דין בתיק פלילי בו הורשע התובע, בעניין הקשור לסכסוך עם גרושתו.
לטענת התובע, פסק הדין הפלילי קובע כי על הטיעונים לעונש ועל גזר הדין חל איסור פרסום, ומשכך חל הוא אף על הנתבע, שאינו יכול לעשות שימוש כלשהו בו בלא לקבל היתר מבית המשפט שנתן את צו האיסור.
ביהמ"ש דחה את התביעה, וקבע כי ראשית אין המדובר במקרה דנן ב"פרסום", ושנית אין כל פסול בכך שפסק הדין הועבר לעובד הסוציאלי, שכן מתוקף תפקידו לגבש עמדה בדבר התאמת ההורים למשמורת הקטינים, ולצורך כך, זקוק הנתבע לכל פיסת מידע רלבנטי על ההורים, לרבות פסקי דין מרשיעים, בין אם חוסים תחת צו הפרסום ובין אם לאו.
כן ציין ביהמ"ש, כי מתוך מדיניות חשובה, יש להימנע ממתן אפשרות לתבוע עובדים סוציאליים, למעט במקרים חריגים, שאלמלא כן, תיפגע עבודתם של עובדים אלו, אשר יחששו לבצע מלאכתם כדבעי. זהים הם הדברים גם לגבי תביעת מומחים מטעם בית המשפט.
התביעה נדחתה והתובע נדרש לשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 8,500 ₪.
משרדנו עוסק ומתמחה בעניינים הקשורים בעיקר לדיני ביטוח לאומי, דיני ביטוח, דיני נזיקין, דיני עבודה ודיני משפחה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות וכן בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי ומס הכנסה. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.
דוד סער, עו"ד