פיצוי בסך של 50,000 ₪ בגין קיצוץ שיער ללא הסכמה

מאת:

בית משפט השלום בירושלים, בפסק דין בעניין ת.א. 10979/05 עמיאל נ' מור, קיבל תביעה של אישה לפיצוי כספי בגין קיצוץ שיערה הארוך והשופע על ידי הנתבע בניגוד להסכמתה.

במקרה הנדון, דובר באישה, אשר הגיעה למספרה כששיערה ארוך ושופע, לצורך ביצוע פאן וסירוק. לטענתה, הספר, הוא הנתבע, קיצץ את שיערה בניגוד להסכמתה וחרף התנגדותה המפורשת. הנתבע טען מנגד, כי אמנם קיצץ את שיערה, אולם קיצוץ השיער נעשה בהסכמתה המלאה של התובעת.

לאחר עיון בטענות הצדדים ושמיעת הראיות, העדיף בית המשפט את גרסתה של התובעת וקבע כי עמדה היא בנטל להוכיח את טענתה הבסיסית, לפיה הותקפה על ידי הנתבע, אשר קיצץ את שיערה בלא הסכמתה, תוך הפעלת כוח.

באשר לגובה הנזק, קבע בית המשפט כי התובעת, אשר טענה לנזק ממוני כתוצאה מהתקיפה, שבא לידי ביטוי בהוצאות שונות לצורך הארכת שיערה, לא הציגה קבלות התומכות בטענותיה אלו, ובמצב זה לא הונחה תשתית מספקת לביסוסו של הנזק הממוני המצדיק פיצוי.

באשר לנזק הלא ממוני, נקבע כי הנתבע כאמור ביצע פעולה מכוונת של קיצוץ שיערה של התובעת ללא הסכמתה, אשר לוותה בהפעלת כוח. התנהגות זו גרמה לתובעת עוגמת נפש רבה, ופגעה פגיעה משמעותית בזכותה להחליט מה ייעשה בגופה. בכך נפגע באופן ניכר כבודה ודימויה העצמי של התובעת באופן מתמשך.

לאור זאת, פסק בית המשפט פיצוי כספי בגין נזק לא ממוני שנגרם לתובעת בסך של 50,000 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך של 8,000 ₪ בתוספת מע"מ והוצאות משפט בסך 1,700 ₪.

דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן