מקבץ פסיקה בגין הפרת חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות ציבוריים.

מאת:

כידוע חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000, הינו חוק האוסר על אפליה בכניסה למקומות ציבוריים ובהספקת מוצרים ושירותים, מטעמים שונים כגון גזע, דת, לאום, נטייה מינית, גיל, ועוד.

להלן מספר דוגמאות לפסקי דין שניתנו בעת האחרונה, העוסקים בחוק הנ"ל:

 

ת.א. 30239-04-17  – שנים אחים ערביים לא הוכנסו למועדון והגישו תביעה על בסיס החוק – התביעה התקבלה והתובעים זכו לפיצוי בסך כולל של כ- 82,000 ₪. ביהמ"ש קבע כי גם הפליה שלא נאכפת באופן החלטי ומוחלט, יכולה להיות אפליה.

 

תא"מ 31641-03-17 – עיתונים שבועיים סירבו לפרסם מודעות מטעם יו"ר האופוזיציה. להגנתם טענו כי לא מדובר בעיתונים אלא בעלוני פרסום – התביעה התקבלה ולתובעים נפסק סך כולל של 25,000 ₪ – ביהמ"ש קבע, כי עלוני פרסומות נכללים בגדר "שירות ציבורי" הקבוע בחוק.

 

ת.א. 19539-10-15 – תביעה שהגיש פעיל הימין איתמר בן גביר להפליה על רקע בידוק יהודים בכניסה להר הבית – התביעה נדחתה – ביהמ"ש קבע כי ההפליה הכרחית לאור אופיו של הר הבית כמקום ציבורי רגיש.

 

ת.א. 34917-03-15 – שני בחורים לא הוכנסו למועדון בשל חזותם המזרחית – התביעה התקבלה ונפסק להם פיצוי כולל בסך של כ- 37,000 ₪ – ביהמ"ש נימק כי מחומר הראיות עולה שלמרות שהוכנסו בליינים אחרים, סירב המועדון להכניס את התובעים.

 

ת"ק 11484-11-16 – ערבי לא הוכנס למועדון – התביעה נדחתה והתובע חוייב בהוצאות בסך של כ – 7,500 ₪ – ביהמ"ש קבע כי התובע הגיע למועדון במטרה לתפוס את הנתבעים בקלקלתם, ובניסיון להתעשר שלא כדין.

 דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן