חינוך בתם הקטינה של חילוני ודתיה
המדובר בתובענה שהוגשה לבית המשפט לענייני משפחה, שנדרש לשאלה היכן תלמד בתם של זוג הורים גרושים, שהאב הינו חילוני והאם דתיה שומרת תורה ומצוות – האם במסגרת ממלכתית דתית או שמא במסגרת חילונית? (תנ"ז 14519-12-18).
בית המשפט בראשות השופטת מרים פלאי, סבר החלטתו, כי יש לאפשר לקטינה ללמוד במסגרת חינוכית, בה יכולה היא להכיל את שני העולמות בהם היא גדלה, ומשכך סבר ביהמ"ש כי המסגרת המתאימה לעלמה הצעירה, הינה מסגרת חילונית.
במסגרת נימוקי ההחלטה, קובע ביהמ"ש, הנשען בהחלטתו על סברות כרס, כי חינוך דתי המטיל על הלומדים במסגרתו תנאי חיים דתיים, יכול להפוך לכלי משמעותי במסגרת ניכור הורי, בעוד ש 'חינוך' במסגרת חילונית פלורליסטית, תאפשר פתיחות הן לאורח חיים דתי והן לאורח חיים חילוני.
כמובן, שבכל הכבוד לביהמ"ש, פסיקה זו שגויה מיסודה. בל נשכח, כי ילד הוא בסך הכל ילד – כאשר הורה מחנך את ילדו במסגרת חופשית, פלורליסטית כלשון ביהמ"ש, עם פתיחות ללא גבולות וברוב המקרים אף ללא ערכים, כפי שכל אחד יכול לראות ולהתרשם בעצמו, כל שכן, במערכת החינוך החילונית, שזה זמן רב מצויה ב 'פשיטת רגל' מוחלטת – לא יצפה הורה כזה, שילדו ידע מה זה כיבוד אב ואם, מה זו אהבת האחר, מה זה בעצם להיות יהודי, וברי כי הסיכוי היחיד שנותר למנוע את הניכור ההורי במקרה דנן, הוא באמצעות הקניית ערכים דתיים לקטינה ע"פ תורת ישראל, שכבר הוכיחה ומוכיחה את עצמה, זה יותר מ- 3,000 שנה.
משרדנו מתמחה בעניינים הקשורים לדיני המשפחה, ביטוח לאומי, ביטוח, נזיקין ועבודה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות וכן בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי ומס הכנסה. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.