חשיפת מידע כלכלי אודות בני זוג לשעבר

מאת:

בני זוג ניהלו הליך גירושין ביניהם בפני ביהמ"ש לענייני משפחה, ובסיומו נפסק כי על הצדדים לקיים את הסכם הממון שנערך ביניהם.
האישה הגישה ערעור למחוזי ובמסגרת הדיון המקדמי הוציא ביהמ"ש צו המופנה לכל המוסדות הפיננסיים של הצדדים, המורה להם להמציא לעיון ביהמ"ש את היתרות המצויות בחשבונותיהם של בני הזוג.

האישה התנגדה לצו זה שהוצא על דעת ביהמ"ש, והגישה ערעור לביהמ"ש העליון על החלטה זו (בע"מ 6169/17), במסגרתו טענה כי חשיפת המסמכים אינם נדרשים לצורך ההכרעה וחשיפתם פוגעת בזכותה לפרטיות

ביהמ"ש העליון דן בשאלה האם אינטרס קיום הליך משפטי תקין גובר על הזכות לפרטיות, אם לאו? וקבע כי במקרה דנן, הפגיעה בפרטיות הצדדים אינה מוצדקת, זאת בנימוק כי אין כל צורך אמיתי בחשיפת מידע של כל צד כלפי רעהו על מנת לקיים את ההליך המשפטי באופן תקין, כפי שמשתקף בכתב הערעור עצמו, שעוסק בעניינים אחרים.

כן קבע ביהמ"ש העליון, כי אף בניסיון לקדם פשרה בין בני הזוג, אין בסמכותו של ביהמ"ש לכפות על הצדדים לחשוף מידע פרטי שאין בו תועלת לצורך קיומו של ההליך, שכן הפשרה מטבעה, מבוססת כל כולה על יסוד ההסכמה של הצדדים, וכאשר אין הסכמה שכזו, ברי כי לא ניתן לכפות על הצדדים לחשוף מסמכים שאינם דרושים.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן