הסכם ממון אחרי נישואין – האם אפשר ולמה זה כדאי לכם?

מאת:

"אם הייתי יודעת לפני שהתחתנו, את מה שאני יודעת עכשיו, כשאנחנו מתגרשים", "אני לא מבין את זה, היא היתה נהדרת ועכשיו היא…" כמה פעמים שמעת את המשפטים השחוקים האלה, הנדת ראשך ודילגת בחזרה בצעדים קלילים לתוך הזוגיות המאושרת שלך, מתוך המחשבה (הנאיבית למדי) שלכם זה לא יקרה? ובכן, מבזק חדשות עבורך: בדיוק כמוך, אף אחד מהמתגרשים לא חשב שזה יקרה לו, ובכ"ז, חלה עליה מתמדת משנה לשנה בכמות הזוגות המתגרשים (בשנת 2012 התגרשו בישראל 10,602 זוגות, ב-2013 התגרשו 11,219 זוגות). הנתונים המצוטטים מדברים רק על זוגות שנישאו בצורה פורמלית והמספרים ממשיכים לעלות בהתמדה…

דע, כשאתה מתחתן, ממי אתה מתגרש

בשני העשורים האחרונים גדל ב-50% אחוז הזוגות המתגרשים בשנה הראשונה לנישואים, בעוד 20 אחוזים מכלל הזוגות הנישאים לא יצליחו להגיע אפילו ליום הנישואין השלישי שלהם. מאחר, ולרוב, גם בהעדרו של הסכם ממון, כל אחד מבני הזוג יוצא מנקודת ההנחה שכל אלמנט שהיה שייך לאחד מבני הזוג לפני הנישואין, ימשיך להיות "שלו" גם לאחר הפרידה, לרוב, סלעי המחלוקת האכזריים, עליהם נלחמים בני הזוג הנפרדים בחירוף נפש, הם כל האלמנטים המוגדר כ"משותפים" לבני הזוג (נכסים משותפים, כספים משותפים, ילדים משותפים ואפילו בעלי חיים משותפים), אשר נצברו במהלך תקופת הנישואין.

אדם חכם יודע לא להיכנס למצבים שהנבון יודע לצאת מהם

כאשר זוג מתגרש, מעורבים במערכת הגירושין הרבה גורמים, אשר רק מיעוט קטן מהם שייך להגיון ולהגינות. מעורבים שם רגשות (רצון לנקום ולהזיק, תחושת פגיעה), פחדים ("מה יגידו?", "מה יהיה הלאה?"), מטענים מהעבר ("אמא שלך מעולם לא חיבבה אותי!") וכן הלאה, אשר כל אחד מהם בנפרד וכולם יחד, מונעים מבני הזוג להיפרד בצורה ידידותית ובעיקר הוגנת. זוגות, שעד לא מזמן הצהירו על אהבתם הנצחית ונכונותם "למות" האחד בשביל השניה, מגיעים לבית המשפט וקורעים האחד את השניה בשביל בית, מכונית (ואפילו אגרטל), הכל כדי שלא יגיע לידי בן/בת הזוג. כאן בדיוק נכנס לתמונה הסכם הממון – להרחבה בנושא הסכם ממון בקרו באתר משפחה חדשה.

הסכם ממון – על כל צרה שלא תבוא

הסכם ממון הוא מסמך רשמי, אשר מנוסח על ידי הצדדים הנוגעים בדבר, בסיועו של עורך דין המתמחה בתוחם, ומטרתו להגן על שני בני הזוג, ולוודא, שבמקרה של פרידה, לא תקופחנה זכויותיו של אף אחד מהצדדים. ההסכם מורכב משני חלקים עיקריים: רכוש אישי של כל אחד מהצדדים שנצבר לפני הנישואין (או החיים המשותפים) ורכוש שנצבר מאותה הנקודה ואילך. לרוב, בנוגע לרכוש של כל אחד מהצדדים – אין ויכוח, אבל הרכוש שנצבר במהלך הנישואין מעלה שאלות כמו: האם מכונית או דירה שנרכשו יחולקו שווה בשווה במקרה של פרידה, או שמא יהיה משקל בחלוקה לאחוז ההשקעה בקניה של כל אחד מבני הזוג.

לסיכום:

למרות הרושם שנוצר בציבור, בגלל מבנהו, הסכם ממון איננו מיועד רק לבעלי רכוש רב או לזוגות בטרם נישאו. אף זוגות נשואים, בעלי חשבון בנק צנוע, יכולים להסתייע בו על מנת לוודא חלוקה הוגנת של הרכוש במקרה של פרידה

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן