הטלת קנסות בגין עבירות על חוק שעות עבודה ומנוחה

מאת:

חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951, מסדיר את זכותו של העובד למנוחה שבועית, הזמנים שמותר למעסיק להעסיק עובד, גמול שעות נוספת, הפסקות ועוד כיו"ב. החוק גם מטיל סנקציות כבדות כלפי מעסיק בגין ביצוע עבירות לפי חוק זה.

בפסק הדין בעניין מדינת ישראל נ' ביג מאמא הנציב בע"מ ואח' (פ (תל אביב) 2626/09) שניתן ביום 03.01.2010 בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, הרשיעה כב' השופטת אורלי סלע, מסעדה ואת מנהלתה בביצוע עבירות של העסקת עובדים בשעות נוספות ללא היתר, העסקה במנוחה שבועית אסורה ואי תשלום גמול שעות נוספות. במקרה הנדון, הנאשמות (המסעדה והמנהלת) הודו בביצוע העבירות המיוחסות להן בכתב האישום ובית הדין אישר את הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים. בעקבות ביצוע עבירות אלו, הטילה השופטת על המסעדה קנס בסך כולל של 121,260 ₪ ועל המנהלת קנס בסך של 10,000 ₪.

בנוסף לפסק הדין שניתן בבית הדין, הטיל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה על המסעדה קנסות מנהליים בסך כולל של 20,300 ₪ בגין אי מתן אישור בכתב לעובדים המפרט את תנאי העסקתם ואת תקופת עבודתם, זאת בניגוד לחוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), תשס"ב -2002, וכן בגין אי הצגת מודעה המפרטת את עיקרי זכויות העובדים לפי חוק שכר מינימום, תשמ"ז-1987.

התובעת הראשית של משרד התמ"ת, עו"ד תמר פינקוס, ציינה כי במקרה הנדון, גובה הקנסות מבטא את חומרת המעשים והפגיעה בזכויות העובדים ונועדה למנוע הישנות המקרים.

לסיכום: דע לך מעסיק, כי עבירות על חוקי העבודה נתפסים כיום על ידי בתי הדין כעבירות חמורות, ולכן הפרת חוקי העבודה עלולה לגרום להטלת קנסות כבדים עליך ולעונשים נוספים הקבועים בחוק.

דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן