פיטורים לאחר שבוע
מאת: עו"ד דוד סער
אישה שפוטרה מעבודתה לאחר שבוע מבלי שנערך לה שימוע כדין, הגישה תביעה כנגד המעסיקה לפיצוי בסך של 28,700 ₪.
התביעה נדונה בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים (ס"ע 37268-09-10 מנוחה אורבן נ' צ'קוטאי ששון סוכנות לביטוח חיים וכללי (2002) בע"מ).
לטענת התובעת, הועסקה היא בתפקיד של פקידת ביטוח רפואי במשך שבוע ימים. בתום השבוע הודיע לה בעל הסוכנות כי הוחלט להפסיק את עבודתה בחברה לאלתר. התובעת טוענת כי הנה זכאית לפיצוי בגין התקופה שהיתה מובטלת, פיצויים בגין רווח עתידי למשך שנה, פיצויים בגין עוגמת נפש ועוד.+
לטענת הנתבעת, התובעת פוטרה בשל אי התאמתה לתפקיד ולא אמרה לה מה הסיבה להפסקת עבודתה מחשש להעליבה ולפגיעה בה.
בית הדין קבע בפסק דינו, כי בראיון העבודה מביעים בדרך כלל שני הצדדים אופטימיות ומקווים כי "השידוך, ביניהם יעלה יפה". עם זאת, הסכם העבודה במקרה דנן אינו נוקב בתקופת העסקה מינימאלית ולא הוכח כי הנתבעת התחייבה להעסיק את התובעת לתקופה מסוימת. משכך, אין כל בסיס לדרישת התובעת לפיצוי כלשהו עד לתקופה של שנה.
בנסיבות העניין, קבעה כבוד השופטת כי התובעת זכאית לפיצוי בסך 250 ₪ בלבד.
דוד סער, עו"ד