חידושים בדיני עבודה:

מאת:

  1. צילום עובד ללא ידיעתו מהווים עילה להתפטר בדין מפוטר- בהתאם לפס"ד ס"ע 30929-12-10 סלמאן נ' רו"ח עליימי, נקבע כי צילום של עובד, בעת שהוא שוהה בחדר עבודתו , ללא ידיעתו וללא הסכמתו, מהווים למעשה נסיבות שאין לדרוש מן העובד להמשיך בעבודתו וכתוצאה מכך, יכול העובד להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצויי פיטורים. כל זאת, אף מבלי שנתן התראה למעסיק לשפר דרכיו וכיו"ב, שכן, לא ניתן לשקם אמון שנפגע, בעת צילום עובד בחדרו וחדירה פוגענית בפרטיותו.
  2. גמול שעות נוספות- נטל ההוכחה: בהתאם לפס"ד תע"א (ת"א) 2377/09 תומר שטרן נ' מלונות אפריקה ישראל, שם נקבע, כי מעסיק שלא יוכיח את שעות העבודה של העובד, באופן שנקבע בחוק, חזקה עליו שהעסיקו 15 שעות נוספות בשבוע. תחולתו של חוק זה הינה אף טרם כניסת תיקון 24 לחוק הגנת השכר (טרם 2/2009).
  3. החזרה לעבודה לאחר חופשת לידה – בהתאם לפס"ד דמ"ש (י-ם) 20983-09-10 שרון רחל אסרף נ' אופטיקה מני הפסגה, נקבע, כי עובדת ששבה לעבודתה לאחר חופשת הלידה וגילתה כי שובצה לעבודה בסניף אחר של הנתבעת, זכאית להתפטר בדין מפוטר, עקב הרעת תנאים מוחשית וכפועל יוצא, זכאית היא לפיצויים, לתשלום עבור 60 ימים ובנוסף לדמי הודעה מוקדמת.
  4. התפטרות עקב מצב בריאותי- בהתאם לפס"ד ס"ע (ת"א)10561-11-10 ליאוניד אוסבנסקי נ' שפיר הנדסה אזרחית וימית בע"מ נקבע, כי עובד אשר החל לסבול מבעיות רפואיות, יכול להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לזכויות הנובעות מכך (פיצויי פיטורין וכיו"ב) וזאת לאחר שהודיע למעסיקו כי אינו יכול להמשיך בעבודתו עקב מצב בריאותו ולאחר שאפשר למעסיקו להציע לו עבודה מתאימה אחרת בהתאם למוגבלויותיו. כמו כן נקבע, כי לאחר שהעובד המציא אישור אותנטי מרופא תעסוקתי, אין המעביד יכול לחייב את העובד לפנות לרופא תעסוקתי מטעמו.

דוד סער, עו"ד

    מה הסיכוי של התביעה שלי?
    השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

      ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

      דילוג לתוכן