המדובר בעובדת שהועסקה כמשווקת בתחום הנדל"ן, כאשר לאחר 4 שנות עבודה, פוטרה מתפקידה ועל רקע זה תבעה בבית הדין האזורי לעבודה (ס"ע 56519-01-16) הפרשי פיצויי פיטורים, שעות נוספות ותשלום בגין פדיון ימי חופשה.

לטענת הנתבעת בכתב הגנתה, שילמה היא לתובעת סך של כ- 43,000 ₪ בגין הרכיבים הנתבעים ובתמורה לכך, חתמה התובעת על כתב ויתור זכויות ותביעות. כן טענה הנתבעת, כי מעולם לא פיטרה את העובדת, אלא שמסירת מכתב פיטורים, באה לעולם על רקע יחסיה הטובים עם בעלי החברה.

ביה"ד פסק כי המדיניות הכללית בבתי הדין לעבודה, היא לתת תוקף לכתבי ויתור, למעט במקרים חריגים כגון:

א.  כתב הויתור נערך בצורה שאינה ברורה ואינה חד משמעית

ב.  כתב הוויתור לא הוסבר לעובד או שהעובד לא הבין אותו

ג.  העובד לא קיבל מכתב המפרט את הסכומים שישולמו לו תמורת החתימה על כתב הוויתור

ד.  קיים פגם במסמך הוויתור

ועוד.

במקרה דנן, קבע ביה"ד כי בין הצדדים הייתה לאורך כל התקופה מחלוקת בנושאים הנתבעים, והנתבעת התנתה את קבלת התשלום בחתימת העובדת על כתב הוויתור. בנסיבות שכאלה, סבר ביה"ד, כי יש מקום לחייב את הנתבעת בתשלום פיצויי הפיטורים.

בהתייחס למכתב הפיטורים, שנמסר לעובדת, קבע ביה"ד כי בה בעת שמעסיק נותן לעובד מכתב פיטורים, הגם שהעובד לא פוטר, גורם המעסיק ליצירת מצג שווא בפני רשויות המדינה, וממילא לגזילת כספי ציבור לאדם שאינו זכאי להם. משכך, לא יכולה התנהלות שכזו לעמוד למעסיק חסר תום הלב, ועליו לשלם פיצויי פיטורים במלואם.     

משרדנו עוסק ומתמחה בעניינים הקשורים בעיקר לדיני ביטוח לאומי, דיני ביטוח, דיני נזיקין, דיני עבודה, ודיני משפחה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.

 

דוד סער, עו"ד

דילוג לתוכן