הגבלת חופש העיסוק של עורך דין

מאת:

עורכת דין מן השורה, החלה לעבוד במשרד עורכי דין בסוף חודש 5/2016. כ-8 חודשים לאחר תחילת עבודתה, הסתיימה עבודתה במשרד. כ- 3 חודשים לאחר מכן, התחילה עורכת הדין לעבוד כשכירה בקבוצת התאגידים "מססה", לקוחתו של משרד עורכי הדין בו עבדה קודם, מולה עבדה בשוטף.

בעלי משרד עורכי הדין, הגישו לביה"ד האזורי לעבודה בקשה לקבלת צו מניעה כנגד עורכת הדין האוסר עליה לעבוד בכל אחת מהחברות הקשורות לקבוצת התאגידים 'מססה' הנ"ל. ביה"ד דחה בקשה זו, מחמת הגבלה לא חוקית של חופש העיסוק.

התובעים ערעור על פסק הדין לביה"ד הארצי לעבודה (ע"ע 26874-06-17), שדחה את הערעור, בטענה כי לא הוכח שעורכת הדין עשתה מעשה כלשהו בזמן עבודתה במשרד עורכי הדין, כדי להכשיר את הקרקע להתקשרות עתידית עם קבוצת 'מססה'. כן ציין ביה"ד כי גובה שכרה של עורכת הדין, יחסית לוותקה, אינו נחזה להיות תמורה להתחייבות גורפת מצידה להגבלת חופש העיסוק.

כן הוסיף וציין ביה"ד הארצי, כי גם אילו ינתן צו המניעה, הרי שקשה להניח שאיסור ההעסקה ישיב את קבוצת התאגידים למשרד המערערים. מאידך גיסא, ככל שמשרד עורכי הדין עדיין מעניק שירותים לקבוצה, הרי שקל וחומר, שאין להגביל את חופש עיסוקה של עורכת הדין.

הערעור נדחה.

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן