פיצוי בגין הפרת זכות הישיבה של עובדת בחנות
מאת: עו"ד דוד סער
בפסק הדין של ביה"ד האזורי לעבודה בירושלים 1438-09 מיטל נעימי נ' פטרול אופנה בע"מ נקבע כי חובת הנאמנות מחייבת את המעביד לדאוג לרווחת עובדיו. ביה"ד קבע כי על פי הראיות, בתקופה הרלוונטית, נאסר על העובדות לשבת בעבודתן.
במקרה זה, היה בחנות ובמחסן הצמוד לו כיסא ושרפרף, אך העובדות לא הורשו לשבת עליו. לעיתים, כאשר היו העובדות מוציאות את הכסא מהמחסן, נדרשו תכף ומיד להחזיר את הכסא ונאסר עליהן לשבת עליו. מנהלי הנתבעת היו צופים בהן באמצעות מצלמות והיו מתקשרים ומעירים לעובדות שהיו "מעיזות" לשבת באמצע המשמרת, ואף במקרה אחד, שלחו עובדת באמצע המשמרת לביתה, לאחר שהעזה לשבת… יצוין כי גם בעת ההפסקה נאסר על העובדת לשבת, והן נאלצו לאכול בעמידה!
הנתבעת- המעסיקה לא הצליחה להוכיח שביצוע רגיל של העבודה אינו אפשרי בישיבה. יתרה מכך, הדבר בא לידי ביטוי לא רק באי מתן זכות ישיבה לעובדת אלא אף באופן כללי, היה יחס של ניכור ועוינות כלפי העובדים. ביהמ"ש קבע כי היחס הנ"ל כלפי העובדות מטעם המעסיקה הינו לא ראוי, לא הגון ולא אנושי.
לאור האמור חויבה הנתבעת בתשלום סך של 50,000 ש"ח פיצויים לדוגמא!
ד"ר דוד סער, עו"ד