תביעות תאונות עבודה: מי משלם על תאונת עבודה?
במקומות עבודה רבים מתרחשות לא פעם תקלות כאלו ואחרות הנחשבות בעצם לתאונות עבודה. תאונות שגם לגביהן התייחס המחוקק בישראל והגדיר את האחראיים לשלם בגינן.
על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי תאונת עבודה הינה תאונה שקרתה לעובד תוך כדי עבודתו ובעקבות עבודתו. עבור אלו שנפגעו בזמן עבודתם עומדות מספר אפשרויות לתביעת פיצויים בגין הנזקים שנגרמו להם.
תביעה לפיצויים ניתן להגיש מול המוסד לביטוח לאומי בתוך שנה מיום התאונה. בנוסף לכך קיימת אפשרות אף להגיש תביעה כנגד המעסיק עצמו במידה והייתה התרשלות מצידו שבגללה נפגע העובד. כאן ניתן להגיש תביעה בתוך שבע שנים מיום התאונה. אפשרות נוספת היא הגשת תביעת פיצויים מול חברות הביטוח במקרה שקיים ביטוח תאונות אישיות, ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוחים נוספים שהעובד מבוטח בהם, בין באופן פרטי ובין באמצעות מקום העבודה. כאן ניתן להגיש התביעה בתוך שלוש שנים מתאריך התאונה.
רבים מהשכירים שנפגעו במסגרת עבודתם מעדיפים לגייס לצידם עורך דין עבודה בעל ניסיון בתביעות אלו. עורך הדין ינחה אתכם מול המסגרות השונות תוך שמירה על זכויותיכם והאינטרסים שלכם, ובכך להגדיל את הסיכוי לזכות בפיצויים ראויים שיאפשרו לכם להמשיך ליהנות מביטחון כלכלי, לבטח אם קיים קושי מתמשך בשיקומכם וביכולת לשוב ולעבוד.
ליצירת קשר עם משרד עורכי דין דוד סער לחץ כאן
פיצויים מול המוסד לביטוח לאומי
בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי חשוב לדעת כי אין כל חשיבות לנושא האשם. את התביעה למסגרת זו ניתן, כאמור, להגיש בתוך שנה ועל כן חשוב לא להתמהמה.
על העובד ועורך דינו להוכיח כי הפגיעה קרתה במסגרת העבודה והיא אכן מסווגת כתאונת עבודה כפי שהחוק בישראל מגדיר זאת. הוכחה זו תוביל את המוסד לביטוח לאומי להכיר בתאונה כתאונת עבודה ומכאן יוכל אותו עובד ליהנות מפיצויים, תלוי בגובה הנכות שתקבע לו על ידי ועדות רפואיות של הביטוח הלאומי.
זכאות הפיצויים של עובד במסגרת תאונת העבודה תקבל ביטוי באמצעות מענקים או קצבאות מידי חודש לצד זכויות נוספות השמורות לו. תשלום הקצבאות ומתן הזכויות יוכלו לסייע לאותו עובד בתקופה בה אינו יכול להמשיך ולעבוד ואין באפשרותו לפרנס עצמו ומשפחתו.
במקרים מצערים וטרגיים בהם נפטר העובד בשל אותה תאונת עבודה, יש ובני משפחתו של המנוח יהיו זכאים בקבלת גמלת תלויים – גמלה המוענקת כמענק חד פעמי או כקצבה חודשית.
פיצויים מול המעסיק
אחריות המעסיק לתאונת עבודה מעוגנת בפקודת הבטיחות בעבודה ובפסיקת בתי המשפט אשר קבעה כי ביחסי מעסיק ועובד קיימת חובת זהירות מצד המעסיק.
במקרים, כאמור, שתאונת העבודה קרתה בשל התרשלות המעסיק רצוי ואף כדאי לתבוע פיצויים גם ממנו בגין הנזקים שנגבו מאיתנו, וזאת במקביל להגשת תביעה לפיצויים מול המוסד לביטוח הלאומי. חשוב להדגיש, כי מתקיים קיזוז מתשלומי הפיצויים של המעסיק בגובה הפיצויים שיקבעו מהמוסד לביטוח לאומי.
ברוב מקומות העבודה, המעסיק דואג לבטח עצמו בביטוח "חבות מעסיקים" אשר מכסה את נזקיהם של העובדים במקרה של תאונת עבודה, ועל כן ההתנהלות לרוב מתבצעת מול חברת הביטוח של המעסיק ולא מולו ישירות.
בתביעה מול המעסיק, שימוש בשירותיו של עורך דין קריטי ומשמעותי , בעיקר בשל הצורך להוכיח אחריות והתרשלות מצד המעסיק. בנוסף לכך, ברוב המקרים ינסו המעסיק ועורך דינו לטשטש את אחריות המעסיק לתאונה וינסו להצביע כי הסיבה לתאונה או "תרומה" נכבדה שלה קרתה בשל התרשלות העובד עצמו או שאין כלל אחריות למעסיק בגין קרות אותה תאונה.
פיצויים מחברת הביטוח
במידה ואתם מבוטחים בחברת ביטוח פרטית ובמסגרת תנאי הפוליסה שלכם קיים כיסוי של נזקים בשל תאונת עבודה, אתם רשאים להגיש תביעה לפיצויים מול חברת הביטוח. כאן, לעומת שתי אפשרויות הפיצוי הקודמות, לרוב אין כל קיזוז בפיצוי במידה ותזכו בו.
בשוק הביטוח קיימות מספר פוליסות רלוונטיות למקרים של תאונות עבודה. בין היתר אלו כוללות פוליסת תאונות אישיות, אובדן כושר עבודה, נכות מתאונה, ביטוח מחלות קשות, ביטוח בריאות פרטי, ביטוח חיים ועוד.
לפני שאתם פונים לבחור בפוליסה שיכולה להתאים לכם, גם כאן רצוי וכדאי ראשית כל להתייעץ עם עורכי דין להם הניסיון והידע ואלו יוכלו לכוון אתכם לחתימה על פוליסה ראויה תוך שמירה על זכויותיכם.
לסיכום, משרדנו בעל ניסיון רב בייצוג עובדים שנפגעו בתאונות עבודה. היתרון של משרדנו הוא שאנו מתמחים גם בביטוח לאומי, גם בתביעות של "חבות מעסיקים" וגם בתביעות מול חברות הביטוח בפוליסות ביטוח פרטיות או דרך מקום העבודה בהן מבוטח העובד שנפגע.
למידע נוסף על השירות הניתן מטעם עורך דין תאונות עבודה ולהתייעצות בנושא תביעה לתאונת עבודה, צרו עמנו קשר טלפוני או השאירו פניה באתר.