חובת החתמת העובד על פרוטוקול שימוע
מאת: עו"ד דוד סער
המדובר בנהג אוטובוס, אשר עבד בחברת אוטובוסים משך כשנתיים וחצי, ואשר בטרם פיטוריו, זומן ע"י מעסיקתו לישיבת שימוע לקראת פיטורים בשל חשד לגניבה. השימוע נערך ובחלוף כעשרה ימים קיבל העובד מכתב פיטורים.
העובד הגיש תובענה כנגד המעסיקה בבית הדין האזורי לעבודה, במסגרתה עתר לקבלת פיצוי בגין פיטורים שלא כדין (סע"ש 4189-09-14). העובד טען בכתב תביעתו, כי פגמים רבים נמצאו בהליך השימוע שנערך לו, בין היתר, לא צורפו למכתב הזימון מלוא הנספחים הרלבנטיים, לא הוצגו בפניו ראיות המאמתות את החשדות כלפיו, הישבה נערכה משך מספר דקות בודדות ולא ניתנה לו להביע עמדתו במהלך השימוע, שנערך באווירה עויינת ובלתי ידידותית.
ביה"ד קבע בפסק דינו, כי על יסוד הראיות שהיו בידי המעסיקה, לא נמצא פגם בהחלטתה לפטר את העובד, יחד עם זאת, קובע ביה"ד כי העובד לא הצליח להציג מניע או סיבה כלשהי שהיו למעסיקתו כדי לטפול עליו אשמה דמיונית, כפי הנטען מפיו.
באשר לישיבת השימוע, קבע ביה"ד, כי אכן היה על המעסיקה כבר במעמד השימוע להחתים את העובד על פרוטוקול הישיבה, ובכך למנוע טענות אודות התנהלות הישיבה בדיעבד. כן לקח ביה"ד בחשבון, את העובדה שהמעסיקה לא איפשרה לעובד לבצע בדיקת פוליגרף להוכחת חפותו, הגם שהיה מעוניין בכך.
לסיכום, בית הדין, פסק כי יש לקבל את התביעה בחלקה, וקבע כי על המעסיקה לשלם, בין היתר, פיצוי בגין הפגמים שנמצאו בהליך השימוע בסך של 10,000 ₪.
משרדנו עוסק ומתמחה בעניינים הקשורים בעיקר לדיני ביטוח לאומי, דיני ביטוח, דיני נזיקין, דיני עבודה, ודיני משפחה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.
דוד סער, עו"ד