התפטרות בדין מפוטר

מאת:

הפסקה בהעברת הפרשות לקופת גמל מצדיקה התפטרות בדין מפוטר

בית הדין האזורי לעבודה קיבל תביעה של עובדת, לחייב את המעסיק בתשלום פיצויי פיטורים, הפרשות לקופת גמל וזכויות נוספות, בשל התפטרות העובדת בדין מפוטר.

בית הדין קבע, כי הפסקת הפרשות לקופת גמל במשך תקופה ממושכת – עשרה חודשים, תוך שימת דגש כי מדובר באי העברת ניכויים שנוכו משכרה של העובדת, מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, המצדיקה התפטרות בדין מפוטר.

כמו כן, נקבע כי על אף דרישת סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, למתן התראה ע"י העובד למעסיק להפסקת מחדליו בטרם ההתפטרות, יש להחיל על המקרה דנן את החריג לדרישת ההתראה טרם ההתפטרות, זאת משום שממכלול הראיות עולה כי במתן ההתראה בנסיבות הקונקרטיות של המקרה לא היה כדי להועיל.

כמו כן, קבע בית הדין כי לצורך החלת דוקטרינת "הרמת מסך" יש להבחין בין בעלי מניות בחברה, אשר ניכתה ניכויים משכר העובדים ולא העבירה אותם לקופות הגמל עקב טעות חד-פעמית, לבין אי העברה שיטתית וממושכת.

בית הדין קבע כי החברה לא העבירה את הניכויים לקופת הגמל תקופה ממושכת ואף לא תיקנה את התנהלותה, ובכך פגעה פגיעה ממשית בזכויות העובדת.

על כן, נקבע כי יש להחיל את דוקטרינת "הרמת מסך" באופן חלקי לעניין ההפרשות לקופת הגמל ופיצויי הפיטורין, ולחייב גם את בעלי המניות באופן אישי.

תעא (ת"א) 5448-07 קריסטינה יורצ'נקו נ' אלי קליין תכשיטנים בע"מ

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן