מסמכים רפואיים לצורך קביעת אירוע חריג בעבודה
מאת: עו"ד דוד סער
כידוע בתביעות שמוגשות לבית הדין לעבודה כנגד המוסד לביטוח לאומי להכרה במחלה שנגרמה לתובע בשל אירוע כלשהו שאירע לו בעבודה, על התובע להוכיח כי המדובר באירוע חריג בעבודה שהוביל למחלתו, כגון פיטורים מפתיעים שהובילו לפרוץ מחלת הסוכרת אצל עובד. לאחר שמצליח העובד לעבור את משוכת האירוע החריג, ממנה ביה"ד מומחה רפואי מטעמו, לשם בחינת הקשר הסיבתי שבין האירוע החריג ובין מצבו הבריאותי.
במקרה הנדון, בית הדין הארצי לעבודה (עב"ל 25998-06-15), דחה ערעור שהגיש בעל מוסך על דחיית תביעתו להכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה, בנימוק שלא הוכח שהתרחש אירוע חריג טרם פרוץ האוטם. ביה"ד הארצי תמך בנימוקי בית הדין האזורי, לפיו התיעוד הרפואי מחדר המיון סותר את גרסתו של המערער.
החידוש בפסק הדין, הוא שביה"ד מעניק משקל חשוב לגרסת התובע במסמכים הרפואיים, בדגש על אלו שהופקו בסמוך לאירוע החריג הנטען. במקרה דנן, מסמכים אלו, סתרו את גרסת המערער, והערעור נדחה על הסף.
משרדנו עוסק ומתמחה בעניינים הקשורים בעיקר לדיני ביטוח לאומי, דיני ביטוח, דיני נזיקין, דיני עבודה, ודיני משפחה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.
דוד סער, עו"ד