אופן הגשת התביעות למוסד לביטוח לאומי
מאת: עו"ד דוד סער
כידוע, המוסד לביטוח לאומי, הינו רשת סוציאלית אקונומית, שתפקידה ליתן ביטחון כלכלי, לתושבי המדינה, בעת סיטואציות שונות הפוקדות אותם במהלך החיים. המקרים, כפי שנראה, הינם מגוונים ושונים, אך המשותף לכולם, הוא היעדר יכולתו הכלכלית של המבוטח, היעדר זמני או קבוע, להתפרנס למחייתו.
בין תחומי התביעות כנגד המוסד לביטוח לאומי ניתן למצוא ברשימה הבאה:
- דמי אבטלה
- אזרח ותיק (קצבה זקנה)
- דמי לידה
- דמי פגיעה
- הבטחת הכנסה
- ילד נכה
- מזונות
- ניידות
- נכות כללית
- נכות נפגעי עבודה
- סיעוד
- שארים ועוד
חשיבות הייצוג על ידי עורך דין הבקיא בענייני הביטוח הלאומי לסוגיו:
כיום ניתן לומר בוודאות, כי היעדר ייצוג של מבוטח ע"י עורך דין ביטוח לאומי, בהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי, עלול לפגוע בזכויותיו, כאשר אפילו אם הצדק עימו, בשל חוסר ניסיונו ו/או היעדר יכולת להציג את הדברים כהוויתן, תביעות רבות נשללות וזכויות רבות הולכות לאבדון.
עורך דין מנוסה, הבקיא בחוק בכלל ובחוק הביטוח הלאומי בפרט, וכן בפסיקה הרחבה של בתי הדין בנושא הביטוח הלאומי, יכול ראשית כל להביא אותך לשקט תעשייתי ומנוחה נפשית בכל הטיפול בנושא הרלבנטי ושנית כל, לספק לך תוצאות טובות ומהירות.
היום ששכר טרחת עורך הדין הוגבל ומוסדר בחוק, כדאי עוד יותר, ומשתלם עוד יותר, לפנות לסיוע עורך דין המנוסה והבקיא בתחום הביטוח הסוציאלי, על מנת שתקבל גם אתה תוצאות טובות!
כיצד מגישים תביעה:
במקרה והחלטת להיעזר בעורך דין בתחום, הרי שמלאכת הגשת התביעה הרלבנטית אליך, תוטל מטבע הדברים על עורך הדין, שיצטרך לקבל ממך את מלוא החומר הרפואי הרלבנטי לעניינך, לרבות מידע מפורט אודות נסיבות האירוע בגינו זכאי אתה להטבה כלשהי מביטוח לאומי, וכן מסמכים נוספים רלבנטיים (כל מקרה לגופו).
בשעה שמלוא החומר יהא פרוס בפני עורך הדין, יוכל הלה להמליץ לך, מהו האפיק הרלבנטי לעניינך, ובאיזה מהם תוכל להפיק את התועלת המרובה ביותר. בשלב הבא, ימלא עבורך עורך הדין את טופס התביעה הרלבנטי לתביעתך, עליו תצטרך לחתום ובמקרים מסוימים להחתים את מעסיקך.
מבוטח שאינו מיוצג, נוטל את טופס התביעה ומשלשלו לתיבת התביעות של סניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריו, אלא שמבוטח שמיוצג ע"י עורך דין, יקבל כחלק בלתי נפרד מטופס התביעה, מכתב מקדים של עורך הדין, במסגרתו יעלה עורך הדין טיעונים עובדתיים ולעיתים גם משפטיים, כך שהצגת הדברים לחברי הוועדה הרפואית במוסד לביטוח לאומי, תהיה ברורה ותוביל אותם להכרעה ברורה לטובתך.
בתביעות מסוימות, כגון: תביעת נכות כללית, ניידות, סיעוד – יזומן המבוטח לוועדה רפואית המורכבת מרופאים בתחום הפגיעות הרפואיות של המבוטח, גם שם ובעיקר שם, על המבוטח להיות מיוצג ע"י עורך דין, וכשבתום סבב הוועדות הרפואיות, תתקבל החלטה בתביעה שהוגשה.
על החלטה זו, ניתן להגיש ערר לוועדה הרפואית לעררים מטעם המוסד לביטוח לאומי, כשלעיתים ובנסיבות מסוימות, יהא ניתן להגיש על החלטה זו ערעור נוסף לבית הדין האזורי לעבודה.
משרדנו עוסק ומתמחה בעניינים הקשורים בעיקר לדיני ביטוח לאומי, דיני ביטוח, דיני נזיקין, דיני עבודה ודיני משפחה. משרדנו מעניק ליווי וייצוג גם בבתי הדין הרבניים ולרבות בבתי הדין לענייני ממונות וכן בוועדות רפואיות של ביטוח לאומי ומס הכנסה. משרדנו נחל הצלחות לא מבוטלות בתחומים השונים, לרבות תקדימים מעניינים. ככל שהינך חושש כי נפגעו זכויותיך, גש עוד היום למשרדנו, ונשתדל ב"ה לסייע לך.
דוד סער, עו"ד