האמת העירומה על חברות למימוש זכויות רפואיות!

מאת:

תפקידיו החשובים של עורך דין ביטוח לאומי

 

בפסק דין תקדימי הוצאו החברות למימוש זכויות רפואיות מחוץ לחוק. בית המשפט פסל את החברות למימוש זכויות רפואיות בקובעו כי הפעולות שמבצעות במרביתן מסיגות את גבול מקצוע עריכת הדין, ולפיכך הינן אסורות.

סוף סוף קם מישהו וצעק לציבור כולו כי "המלך הוא עירום", ובמקרה זה הצועק הוא בית המשפט המחוזי בירושלים. מה שאנו, ציבור עורכי הדין, חשבנו כל הזמן אך לא יכולנו להביע זאת בפרסומנו, אמר זאת בית המשפט בפסק דין מנומק ומפורט כדבעי. והכוונה היא שלא ניתן לנתק את זכויותיו של הנכה באשר הן, מההיבט המשפטי הנלווה אליו ואשר מהווה עמוד התווך לזכויות אלו. תמיד ידענו, כי השירות שניתן על ידי החברות למימוש זכויות רפואיות, הינו שירות חלקי ביותר, תלוש מהעוגן המרכזי אליו קשורים הנכים למיניהם – והוא חוק הביטוח הלאומי ותקנותיו וההיבטים המשפטיים הנלווים אליו. אך לא רק בביטוח לאומי הדבר נכון, אלא גם בעניינים אחרים בהם החברות למימוש זכויות אלו מתיימרות לייצג את לקוחותיהן.

לטעמי, כל הצלחה שהוצגה על ידי חברות אלו, הנה הצלחה שהייתה מתקבלת בהסתברות גבוהה מאוד גם ללא הסיוע שלהן. מעניין הדבר, כמה כישלונות נחלו חברות אלו על כל הצלחה שדאגו לפרסמה בראש חוצות. אנו כעורך דין יודע זאת היטב, כי במקרים לא מעטים הכישלונות הגיעו לפתח משרדי ובמקרים רבים הייתי צריך לעמול קשות על מנת לתקן כישלונות אלו. זאת ועוד, ברוב חוצפתן, דאגו חברות אלו לגבות מלקוחותיהם שכר טרחה אשר לא נפל משכר הטרחה הנגבה על ידי עורכי דין, בעוד שעורכי הדין העניקו מעבר לטיפולים המינורים שהעניקו חברות אלו, גם שירות משפטי שהינו הכרחי במקרים של נכים הדורשים את זכויותיהם.

חשוב לדעת כי על החברות הללו נאסר לייצג בועדות רפואיות, להגיש עררים, להסתמך על חוקים ותקנות, לנמק נימוקים משפטיים, לייצג בבתי דין לעבודה ובבתי משפט ועוד, שהרי כל אלה הם הם הייצוג הנכון והאופטימאלי כשהמדובר בייצוג נכים למול גופים שונים באשר הם. ולנוכח זאת, תשאל השאלה אז מה בעצם הועילו ואיזה שירות בעצם נתנו החברות למימוש זכויות אלו? אין זאת כי אם הפרסומים הראוותנים בראש חוצות הם אלו אשר סימאו את עיני הציבור.

פסק הדין שניתן לאחרונה: לשכת עורכי הדין נגד החברה למימוש זכויות רפואיות בע"מ ואח', פורש על פני כ-40 עמודים את שיטת העבודה של חברה זו ומגיע למסקנה שכל הסיוע שניתן לנכה הוא מילוי טופס ואיזשהו מסמך רפואי שיכול שיינתן על ידי כל רופא, ועל כך שילמו רבים במיטב כספם, במקרים רבים עשרות אלפי שקלים! נקבע עוד, כי חברה זו פעלה שלא כדין בפעולותיה, שכן פעולות אלו מיועדות ברובן הגדול לציבור עורכי הדין ולא להן.

זכויות רפואיות – מסקנות

מסקנה: במידה והנך מתבקש לשלם לחברה שכר טרחה על ייצוגה אותך על פי הסכם שנחתם בינך לבינה, נראה כי ישנו ספק גדול באשר לתקפותו של הסכם זה, הואיל ויכול הוא להתפרש כנופל על סעיף 30 לחוק החוזים, המהווה התקשרות חוזית בהסכם לא חוקי, וייתכן מאוד שבסופו של יום ייקבע כי הסכם כזה הינו בטל ומבוטל ואין כל חובה לקיימו. כל חייב לחברה כזו, כדאי שישקול היטב אם שכר הטרחה הנדרש ממנו יש לשלמו.

התייעצו עוד היום עם עורך דין זכויות רפואיות מטעם משרד עורכי דין דוד סער.

דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן