עורך דין מתמחה לביטוח לאומי
מאת: עו"ד דוד סער
חשוב להבין, כי בעת תביעת זכויות מול הביטוח הלאומי, ניתן ואף מומלץ להיעזר בשירותיו המשפטיים של עורך דין לענייני ביטוח לאומי אשר לא רק ילווה אתכם בתהליך כולו, אלא גם יסייע לכם להשיג את התוצאות הטובות ביותר עבורכם בפחות מאמץ. במאמר זה נפרט על תביעות שכיחות המוגשות לביטוח הלאומי, על שלביהן, וכן נסביר על חשיבות הפנייה לעורך דין ביטוח לאומי טרם ניהול הליכי התביעה.
עורך דין ביטוח לאומי – סוגי תביעות שכיחות בביטוח הלאומי
קיימים מגוון מקרים בגינם ניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי, כאשר עורך דין ביטוח לאומי יכול להעניק לכם ליווי וייצוג משפטי בכל אחת מהן. להלן עיקר סוגי התביעות השכיחות ביותר בביטוח הלאומי:
- תביעת נכות כללית - תביעה זו נועדה לסייע למבוטח מעל גיל 18 ומתחת לגיל פרישה, שסובל מליקוי גופני, נפשי או שכלי כתוצאה ממום מולד, מחלה או תאונה, וכושר עבודתו נפגע באופן מלא או חלקי. תביעה זו מאפשרת הכרה בליקויים כאמור של התובעים, ולקבל בגינם אחוזי נכות המתבטאים בקצבה חודשית, המסייעת במימון הוצאות מחייה בסיסיות. על מנת להיות זכאי לקצבת נכות כללית יש לעבור שתי משוכות. בשלב הראשון, החלטה על אחוזי נכות רפואית על ידי וועדה רפואית באחד מהשיעורים שלהלן: שיעור של 60% לפחות, או שיעור של 40% לפחות כאשר קיימים ליקויים נוספים שאחד מהם בשיעור של 25% לפחות (במקרה של עקרת בית נדרש שיעור של 50% לפחות). בשלב השני, קביעת דרגת אי כושר מעל 60%. ישנן מספר דרגות לאי כושר והן: 60%, 65%, 74% ו-100%. כל דרגה מזכה בסכום אחר של קצבה, כאשר דרגת אי כושר 75% ומעלה תזכה בקצבה מלאה. יש לזכור, שאחוזי הנכות הרפואית לבדם לא יכולים לזכות בקצבה, אלא רק דרגת אי הכושר שנקבעה לכם כאמור לעיל (ניתן עליה לערער במקרים מסוימים).
- תביעה לדמי פגיעה מעבודה – מבוטח שכיר או עצמאי שנפגע תוך כדי ועקב עבודתו (וכן בדרך אל העבודה או ממנה בחזרה), וכתוצאה מכך איבד את יכולתו לעבוד לפי אישור רפואי, יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי להכרה בפגיעה בעבודה, וקבלת דמי פגיעה. חשוב לציין, כי פגיעה בעבודה עלולה להתרחש כתוצאה ממחלת מקצוע או מתאונת עבודה. דמי הפגיעה בגין אובדן כושר העבודה ישולמו לתובע למשך תקופה של עד 91 יום בשיעור הקבוע בחוק, בכפוף לתנאי הזכאות בחוק. לאחר מכן, ככל שנותרה לתובע נכות ניתן, יצטרך להגיש תביעת נכות מעבודה כמפורט להלן.
- תביעת נכות מעבודה – תובע אשר הוכר כנפגע עבודה, שולמו לו דמי הפגיעה ועדיין נותרה לו נכות, רשאי להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת קצבת נכות מעבודה. יש לשים לב, רק לאחר השלב הראשון של "ההכרה" כנפגע עבודה ותשלום דמי פגיעה, ניתן יהיה להגיש, כשלב שני, תביעה לקצבת נכות מעבודה. חשוב להדגיש, כי בשלב הראשון, מחליט פקיד התביעות, לגבי הפגיעות שנגרמו לכם, ולכן הוא משמעותי להמשך, שהרי ככל שלא ציינתם במסמכי התביעה את כל הפגיעות שנגרמו לכם, הוועדה הרפואית שתהיה לכם בשלב השני, לא תוכל לדון בפגיעות שלא הוכרו על-ידי פקיד התביעות בשלב הראשון. מכאן, חשוב מאוד לבחון את החלטת פקיד התביעות על מנת לוודא שכל הפגיעות שהוכרו, הן גם כל הפגיעות שנגרמו לכם בפועל מהתאונה. במסגרת השלב השני, תזומנו לוועדה רפואית, שתקבע את גובה הנכות הנותרת מהפגיעה בעבודה, כאשר גובה הפיצוי יושפע מגובה אחוזי הנכות שייקבע. דרגת נכות צמיתה בשיעור הנע בין 9% - 19.99% תזכה במענק חד פעמי, בעוד דרגת נכות זמנית בשיעור של 9% ומעלה עד לתום תקופת הנכות, או דרגת נכות צמיתה בשיעור של 20% ומעלה, יזכו בקצבת נכות חודשית. קצבת הנכות תחושב לפי 75% מההכנסה החייבת בדמי ביטוח לאומי של התובע ערב הפגיעה (ממוצע השתכרותו במשך שלושה חודשים) במכפלת אחוזי הנכות.
- גמלת ילד נכה - מבוטחים תושבי ישראל אשר אחד מילדיהם (או יותר) נמצא בישראל תחת המסגרת המשפחתית, והוא סובל מלקות או מחלה, הנכללים ברשימת הליקויים והמחלות המוכרת על ידי הביטוח הלאומי, יהיו רשאים להגיש תביעה לקבלת קצבה חודשית, קצבה זו, נועדה להקל על ההורים כלכלית להתמודד עם מעמסת הוצאות הטיפול של הילד. במסגרת תביעה זו, יש להגיש מסמכים רפואיים (סיכומי מחלה, טיפולים, אשפוזים, תרופות וכיוב' ) וכן אבחונים רפואיים שבוצעו לילד, במטרה להוכיח כי הליקוי ממנו סובל הילד מזכה קבלת גמלת ילד נכה. לעיתים, יהיה צורך גם בחוות דעת רפואית פרטית אשר תבסס את הטענות בדבר מצבו הרפואי הקשה של הילד, ובכך תגביר את הסיכויים להצלחת התביעה. כך, גם לקבלת ייצוג עו"ד בהליכים אלה השלכות ישירות על סיכויי התביעה, ובכלל זה הכנת הילד להתייצבות בפני הועדה הרפואית, וייצוגו בפניה במהלכה.
- קצבת שירותים מיוחדים - קצבה זו מיועדת למבוטחים עד גיל פרישה אשר זקוקים לסיוע של אדם אחר בפעילויות יומיומיות או להשגחה צמודה. המבחנים של תביעה זו הם מבחנים דומים למבחני הסיעוד, הבוחנים את מידת התלות של המבוטח בסיוע של אדם אחר בפעולות יומיומיות, כגון: ניידות, הלבשה, רחצה, אכילה, שליטה על הסוגרים, סיכון עצמי או סיכון הזולת, וכן מבחנים המודדים את הצורך בסיוע בניהול משק בית כגון: הפעלת מכשירי חשמל, הכנת מזון, טיפול תרופתי, אחזקת הבית, יכולת לעשות קניות וסידורים וכיוצ"ב.
- קצבת סיעוד – מבוטחים תושבי ישראל, המתגוררים בביתם או בדיור מוגן אשר הגיעו לגיל הפרישה, וזקוקים לסיוע של אדם אחר בפעילויות יומיומיות (כמו הלבשה, ניידות, רחצה, שליטה על הסוגרים, אכילה וכיוב') או מבוטחים כאמור המצויים במצב רפואי מסוכן (להם או לאחרים) וזקוקים להשגחה צמודה מצד הזולת, רשאים לתבוע מהביטוח הלאומי קצבת סיעוד שתסייע להם לקבל את העזרה לה הם זקוקים בהתאם למצבם. כמו כן, ביטוח לאומי יכול לסייע לאותם אנשים באמצעות שירותי סיעוד. חשוב לציין, כי לצורך עמידה בתנאי הזכאות לגמלת סיעוד, תיבחן הכנסת המבוטח ובת זוגו (מבחן הכנסה) וכן המבוטח ייבדק על ידי מעריך מוסמך, שייקבע מהי רמת תלותו בזולת ויכולת תפקודו.
- קצבת ניידות - קצבת ניידות מיועדת להעניק הטבות שונות למי שמוכר בביטוח לאומי עם ליקוי ומוגבלות ברגליו , באופן המגביל אותו להתנייד בחופשיות. בביטוח לאומי קיימת רשימת ליקויים שמי שעונה על אחד הליקויים עשוי להיות זכאי לקצבת ניידות (כגון שיתוקים, קטיעות עוד). אם הליקוי ממנו אתם סובלים אינו מופיעה ברשימת ליקויי הניידות, לא תהיו זכאים לקבל הטבת ניידות. חשוב לדעת, טרם הגשת תביעת לקצבת ניידות בביטוח הלאומי חובה לפנות בבקשה לבדיקה רפואית בוועדה רפואית של משרד הבריאות (בצירוף אישורים רפואיים מתאימים), שתקבע את מידת המוגבלות בניידות. לא ניתן להגיש תביעת ניידות לביטוח לאומי ללא החלטה של הוועדה בדבר אחוזי מוגבלות בניידות המזכים אתכם בגמלה בביטוח לאומי. חשוב מאוד להגיע עם עו"ד שמתמחה בתביעות ניידות על מנת שידריך אתכם טרם הכניסה לוועדה, וכן לצורך הצגת הליקויים הקיימים באופן מיטבי בפני הוועדה. ייצוג עוה"ד בהליכים כגון אלה, עשוי להיות כל ההבדל בין קבלת קצבאות וזכויות לבין אי קבלתן.
- תביעה לקבלת פטור ממס הכנסה – מבוטח נכה שביטוח לאומי קבעו לו לפחות 90% נכות רפואית לצמיתות או לתקופה זמנית של לפחות 185 ימים, עשוי להיות זכאי לקבל פטור מתשלום מס הכנסה. ככל שנקבע לו לפחות 75%, הוא עשוי להיות זכאי להקלות מס בקופות הגמל. במסגרת הליך זה, יהיה עליכם להתייצב בפני ועדה רפואית לעניין מס הכנסה, ולעיתים אף בפני מספר ועדות כאשר לבסוף אחוזי הנכות יחושבו לפי שקלול כלל הליקויים (כל ועדה תעסוק בתחום הליקוי שלה, כך שאם קיימים לתובע מספר ליקויים בתחומים שונים, יקבעו לו מספר ועדות כל אחת בתחומה). גם כאן, על מנת לקבל את אחוזי הנכות האמיתיים שמגיעים לכם, יש לפנות לוועדות הרפואיות בליווי עורך דין ביטוח לאומי אשר יידע להציג את הליקויים הרפואיים בצורה מיטבית במטרה למקסם את זכאותכם.
מדוע חשוב לפנות לעורך דין ביטוח לאומי טרם הגשת תביעה
פנייה אל עו"ד ביטוח לאומי היא חשובה שכן היא תסייע לכם לבצע את התהליך המיטבי ביותר. עוד לפני שאתם עושים צעד מול הביטוח הלאומי, מומלץ מאוד לקבל את עצתו המקצועית והמיומנת של עורך דין לביטוח לאומי כדי שלא תפגעו בסיכויים שלכם לקבל את התוצאות הטובות ביותר. כמו כן, פנייה בשלב מקדמי אל עורך דין ביטוח לאומי עשויה למנוע מכם לעשות טעויות שלאחר מכן יהיה קשה לתקנן. חשוב מאוד לבצע פעולות הכנה לפני הגשת התביעה לביטוח לאומי, ובעניין זה עורך דין ביטוח לאומי יכול לסייע רבות, היות והוא מכיר היטב את הדרוש לצורך הצלחת התביעה.
איך עורך דין לביטוח לאומי יכול לסייע במקרה שלכם?
אם אתם מעוניינים להגיש תביעה לביטוח לאומי, מומלץ שלא תתמודדו עצמאית מול הביטוח הלאומי, ותקחו עורך דין לענייני ביטוח לאומי אשר יוכל לסייע לכם במגוון אופנים. ראשית, עורך דין לענייני ביטוח לאומי יעזור לכם להכין את כל המסמכים הדרושים להגשת התביעה בצורה המדויקת ביותר. כמו כן, עורך דין ביטוח לאומי המתמחה בתחום זה, מכיר את כל הליכי התביעה אל מול הביטוח הלאומי וכך הוא יוכל לסייע לכם לחסוך בזמן ובמאמץ, כדי שתוכלו לשמור על שקט נפשי לכל אורך התהליך. בנוסף, עו"ד ביטוח לאומי יכול לייצג אתכם בוועדות הרפואיות עצמן, להיכנס איתכם לחדרי הוועדות ולדבר במקומכם, להציג את עניינכם בצורה הטובה והנכונה ביותר, ולהגדיל את סיכויי הצלחת התביעה.
תהליך הגשת תביעה באמצעות עורך דין לביטוח לאומי
עבור כל סוג של תביעה המוגשת לביטוח לאומי, ייתכן כי הדרך תהיה מעט שונה. יחד עם זאת, ישנם קווים משותפים ברורים מאוד לכלל תהליכי התביעות.
השלב הראשון בתהליך התביעה הוא איסוף של מסמכים המוכיחים את טענת התביעה. עורך דין לתביעת ביטוח לאומי יוכל לסייע לכם לדעת בדיוק אילו מסמכים נדרשים ויסייע לכם לארגן את מסמכי התביעה בצורה הטובה ביותר. למסמכי התביעה ישנה השפעה רבה על ההחלטה הסופית, לכן מדובר בשלב קריטי.
השלב הבא של תהליך התביעה הוא הגשת התביעה לביטוח לאומי. חשוב להבין כי לתהליכי תביעה בביטוח לאומי ישנם לוחות זמנים ברורים, וישנה חשיבות רבה לעמידה בזמנים בכל הקשור להגשת המסמכים והתביעה עצמה.
ישנן תביעות בהן עולה צורך בדיונים בבית המשפט. במקרים אלה עורך דין נגד ביטוח לאומי מיומן יעניק לכם ייצוג משפטי מקצועי, אשר יסייע לכם להגיע להצלחה.
במקרים בהם הביטוח הלאומי הגיע להחלטה אשר אינה נותנת מענה לצרכיו של התובע, עורך דין לביטוח לאומי יסייע לכם להגיש ערעור, תהליך שיש משקל רב לייצוג משפטי מקצועי.
תפקידיו החשובים של עורך דין ביטוח לאומי בייצוג במקרה שלכם
תפקידו של עורך דין לביטוח לאומי בייצוג במקרה שלכם, הוא ללוות אתכם לאורך תהליך התביעה מתחילתו ועד סופו. עורך הדין יסייע לכם להבין ולממש את הזכויות המגיעות לכם, לאסוף את כל המסמכים התומכים בתביעתכם, בהגשת התביעה לביטוח הלאומי, בייצוג מול הוועדות הרפואיות השונות ובהליכי ערעור במידה והם נדרשים. למעשה, ליווי עורך דין בתביעות מול ביטוח לאומי מתחיל עוד הרבה לפני הגשת התביעה, ונמשך עד לקבלת התוצאה המקסימלית האפשרית במקרה שלכם.
מהם שלבי התביעה מול ביטוח לאומי
באופן כללי, שלבי התביעה מול ביטוח לאומי הם:
- פגישת ייעוץ עם עורך דין לביטוח לאומי
- איסוף מסמכים והכנת התיק לקראת הגשת תביעה.
- הגשת התביעה לביטוח לאומי.
- ועדות רפואיות (במקרים רלוונטיים).
- קבלת החלטת ביטוח לאומי.
- הגשת ערר על החלטת הביטוח הלאומי (בעת הצורך).
האם אפשר לערער על החלטת ביטוח לאומי ואיך אפשר לשפר את הסיכויים בערעור?
מידה והביטוח הלאומי דחה את תביעתם, תוכלו להגיש ערר על ההחלטה בפני ועדת ערר של הביטוח הלאומי. אם גם בערר התקבלה תוצאה שאינה משביעה רצון ועושה עוול עם התובע (למשל אם נפלה טעות משפטית בהחלטה), ניתן יהיה להגיש ערעור נוסף לבית הדין לעבודה. ליווי של עורך דין ביטוח לאומי ישפר את סיכויי הערעור בצורה משמעותית, שכן עורך הדין יוכל להבין בצורה הטובה ביותר את סיבת הערעור ולמצוא את הדרך הכי יעילה לערער על ההחלטה.
עורך דין ביטוח לאומי מיומן ומקצועי, חי ונושם את ביטוח לאומי יום יום ומכיר היטב כיצד יש לתקוף את סיבות הדחייה שנטענו על-ידי הביטוח הלאומי.
איך מגישים ערר ביטוח לאומי ותוך כמה זמן אפשר להגיש?
ניתן להגיש ערר גם על הנכות הרפואית שנקבעה לכם וגם על דרגת אי הכושר שנקבעה לכם. את הערר יש להגיש לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריכם בצירוף נימוקי ערר תוך 60 ימים ממועד קבלת החלטת ביטוח לאומי. לאחר הגשת הערר תזומנו לוועדה רפואית לעררים אשר תבחן את עניינכם בשנית, הפעם בפורום מורחב של רופאים (בדר"כ 3 רופאים מתחומים שונים יושבים בוועדה).
איך מגישים ערעור ביטוח לאומי ותוך כמה זמן אפשר להגיש?
את הערעור על החלטת הביטוח הלאומי ניתן להגיש בפני בית הדין האזורי לעבודה, בסמוך למקום המגורים של התובע. את הערעור יש להגיש בתוך 12 חודשים, מיום קבלת ההודעה על החלטת הביטוח הלאומי.
האם כדאי להגיש חוות דעת רפואית לביטוח לאומי
בהחלט מומלץ להגיש חוות דעת רפואית במקרה של הגשת תביעה לביטוח הלאומי. חוות הדעת הרפואית תציג החלטה עובדתית על מצבו הפיזי וכשירותו של האדם המגיש את התביעה, ובכך תסייע להגדיל את סיכויי אישור התביעה. רצוי מאוד להביא חוות דעת רפואית מגורם רפואי בר-סמכא על מנת שהוועדה הרפואית בביטוח לאומי אכן תעניק משקל לחוות הדעת ותאמץ אותה. ישנם מקרים שבהם חוות דעת ניתנות על-ידי רופאים שאינם מוכרים, או אז ביטוח לאומי מתייחס לחוות הדעת אך בוחר שלא לאמץ אותה. לכן, לפני שאתם פונים לגורם רפואי לקבל חוות דעת רפואית, רצוי מאוד שתתייעצו עם עו"ד ביטוח לאומי על מנת שיכוון אתכם וידריך אתכם לאילו רופאים יש לפנות לצורך קבלת חוות דעת רפואית.
עורך דין אובדן כושר עבודה ביטוח לאומי
אם איבדתם את כושר העבודה שלכם בשל פגיעה פיזית, ובמקרים ייחודיים אף בשל פגיעה נפשית, תוכלו להגיש תביעת פיצויים על אובדן כושר עבודה לביטוח לאומי. עורך דין המתמחה בנושא זה, יסייע לכם לאסוף את המסמכים המוכיחים את אובדן הכושר שלכם ויסייע לכם בתהליך התביעה אל מול הביטוח הלאומי.
עורך דין ביטוח לאומי בתביעות להכרה במחלות מקצוע
מחלת מקצוע היא מחלה הנגרמת כתוצאה ישירה מתנאי עבודה של העובד. על המבוטח מוטל להוכיח לביטוח הלאומי שחלה עקב עבודתו במחלה הנכללת ברשימת מחלות המקצוע שנקבעו על פי חוק (רשימת המחלות המעודכנת מופיעה בתוספת השנייה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה)). חשיבות ייצוגו של עורך דין באה לידי ביטוי גם כאן, הואיל ונדרש מהתובע גם להוכיח קשר סיבתי בין התפרצות המחלה לבין תנאי העבודה. לפיכך, רצוי מאוד שעורך דין מומחה לביטוח לאומי ייצג את המבוטח בהליכים אלה לצורך קבלת הכרה כנפגע בעבודה.
קישורים רלוונטיים בנושא ביטוח לאומי
- לחוק הביטוח הלאומי - לחצו כאן
- לתקנות הביטוח הלאומי - לחצו כאן
- לאתר ביטוח לאומי - לחצו כאן
- לטפסים ואישורים - באתר ביטוח לאומי
שכר טרחה עורך דין ביטוח לאומי
בחוק הביטוח הלאומי נקבעה הגבלה של שכר הטרחה אותו יכול עורך הדין לביטוח לאומי לגבות מהתובע בגין ייצוגו בתביעות לקבלת קצבאות מסוימות (למשל: נכות כללית, תאונות עבודה, ניידות, שירותים מיוחדים ועוד). מעבר לכך, ישנם שירותים מסוימים הכלולים בתשלום שכר הטרחה ולא ניתן יהיה לגבות בגינם שכר טרחה נפרד. חישוב שכר הטרחה יעשה בהתאם לסכום אותו יקבל התובע מהביטוח הלאומי או בתעריף קבוע לפתיחת תיק, לצד אחוז מסוים מהסכום אותו יקבל התובע בתביעה. חשוב לציין, כי עבור סוגים שונים של תביעות תעריף שכר הטרחה יהיה שונה, אך במקרים בהם מוגשות תביעות שונות הנובעות מאותו אירוע, אלו ייחשבו לתביעה אחת, ושכר הטרחה יחושב לפי הסכום הכולל של הקצבאות שהתובע יהיה זכאי להן כתוצאה מאותו אירוע.
לסיכום, עורך דין לביטוח לאומי יכול לסייע לכם משמעותית בהליכי תביעה אל מול הביטוח הלאומי ולנהלם באופן יעיל, מסודר ומיטבי תוך הימנעות מסחבת מיוצרת. אם הינכם מאמינים כי אתם זכאים לסיוע או לקצבה מהביטוח הלאומי, מומלץ לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי אשר ילווה את תביעתכם באופן מקצועי יעיל ומוצלח תוך מיצוי מלוא זכויותיכם.
שאלות ותשובות בנושא עורך דין ביטוח לאומי
האם אפשר לקבל קצבת נכות רטרואקטיבית?
כן. ניתן לקבל קצבת נכות רטרואקטיבית, אך רק לתקופה של שנה לפני מועד הגשת התביעה.
האם ניתן לקבל קצבת נכות כללית וקצבת נכות מעבודה ביחד?
לא ניתן לקבל את שתי הקצבאות ביחד, ויש לבחור בין הקצבאות.
מהו "ספר הליקויים" בביטוח הלאומי?
מדובר בספר מבחנים לנכות כללית ונפגעי עבודה, בו מופיעה רשימה של כל הליקויים והמחלות המוכרים בביטוח לאומי, וכן אחוזי הנכות הרפואית שניתן לקבוע בגינם על פי החוק. עורך דין מומחה בתחום הביטוח הלאומי הבקיא בספר הליקויים, יידע כיצד להציג לביטוח הלאומי את הליקויים מהם אתם סובלים, על מנת שתוכלו לקבל את אחוזי הנכות המירביים המגיעים לכם.
האם ניתן לקבל קצבה גם מהביטוח הלאומי וגם מחברת הביטוח הפרטית בגין אירוע אובדן כושר עבודה?
תלוי בסיבת אובדן כושר העבודה. אדם שאיבד את כושר עבודתו עקב מחלה או תאונה, רשאי לתבוע את הביטוח הלאומי בגין קצבת נכות כללית וכן לתבוע את חברת הביטוח הפרטית לצורך קבלת קצבת אובדן כושר עבודה, ובמקרה זה עשוי להיות זכאי לקבל קצבה משניהם. לעומת זאת, אם אדם איבד את כושר עבודתו בגין תאונת עבודה או מחלת מקצוע (פגיעה בעבודה) הוא רשאי לתבוע את הביטוח הלאומי בגין פגיעה בעבודה, וכן לתבוע את חברת הביטוח הפרטית בגין קצבת אובדן כושר עבודה, אך יוכל להיות זכאי לקבל קצבה רק מאחד מהם.
באיזה שלב כדאי לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי שיסייע לי?
התשובה לכך היא ברורה. רצוי לפנות אל עורך דין ביטוח לאומי בשלב המוקדם ביותר על מנת שיצמצם כל אפשרות לטעויות ופגיעה בזכויותיכם. עורך דין ביטוח לאומי ידריך אתכם אילו מסמכים רפואיים יש להביא לפני הגשת תביעה, ייצג אתכם בוועדות הרפואיות ובכל הליך אחר בביטוח הלאומי בו הנדרש למיצוי זכויותיכם. כל אלה יגדילו משמעותית את סיכויי הצלחת תביעתכם, ולכך יש משמעויות כספיות מרחיקות לכת.
לאיזה סניף ביטוח לאומי יש להגיש את התביעה?
תביעות לביטוח לאומי יש להגיש לסניף ביטוח לאומי הקרוב למקום מגוריכם או הקרוב לכתובת הרשומה במשרד הפנים. בירור סניפים ומיקומיהם ניתן לעשות דרך אתר הביטוח לאומי באינטרנט.
אם התביעה שלי נדחתה, מה אפשר לעשות?
ככלל, על החלטה של הביטוח לאומי הדוחה את תביעתכם ניתן להגיש ערר לביטוח לאומי, וככל שהערר נדחה גם כן, ניתן להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית. לגבי מהי "שאלה משפטית" – עורך דין ביטוח לאומי ידע להסביר לכם שכן מדובר בעניין מורכב המצריך ידע מקצועי רב.