מחיקת סיכומים בשל אי ציות להוראות ביהמ"ש

מאת:

סנקציה חריפה וחריגה הוטל על בעל דין בבית משפט לענייני משפחה – לאחר שהתיק הגיע לשלב הגשת הסיכומים בכתב, נתבקש כל צד, להגיש סיכומים באורך של לא יותר משישה עמודים בגופן 12 לפחות. בפועל, הגיש בעל הדין סיכומים ארוכים יותר מהמותר (שבעה עמודים במקום שישה ובגופן קטן ובמרווחים צפופים).

לאור הפרת הוראות ביהמ"ש, הורה ביהמ"ש על פסילת הסיכומים, זאת לאחר, שאף סירב בעל הדין לתקן את סיכומיה (למרות שהתאפשר לה הדבר).

 

על החלטה זו הגיש בעל הדין ערעור לבית המשפט המחוזי (רמ"ש 21316-12-17), אשר דחה את הערעור על הסף, ולו בשל העובדה שהמערערת סירבה לתקן את הסיכומים לאחר שניתנה לה הזדמנות לכך. ביהמ"ש המחוזי הצדיק את התנהלות ביהמ"ש לענייני משפחה ודחה את הערעור, לא לפני שחייב את המערערת בהוצאות בסך 3,000 ₪ בתמורה לקבלת הזדמנות אחרונה לתקן סיכומיה.

דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן