"טעם מיוחד" להארכת מועד להגשת ערעור

מאת:

בית הדין הארצי לעבודה בבש"א 000503/09 שלמה וינר נגד אורן ותומר טרכטמן, דן בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור ובתנאים לכך. במקרה הנדון, הגיש המבקש תביעה כנגד מעבידיו, אשר נדחתה על ידי בית הדין האזורי לעבודה. המבקש, אשר לא הגיש ערעור במועד, הגיש מספר ימים לאחר מכן בקשה להארכת מועד להגשת ערעור וטען כי האיחור בהגשת הערעור, נבע ממצבו הרפואי הקשה באותה עת. בית הדין הארצי, התייחס לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), לפיהם, המועד להגשת ערעור על פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה, עומד על 30 ימים וסמכות בית הדין להארכת מועד, מתאפשרת אך ורק "מטעמים מיוחדים שירשמו".

בית הדין קבע, כי אומנם אין בפסיקה נוסחה נוקשה להגדרת "טעם מיוחד" וכל מקרה נבדק לפי נסיבותיו ואולם, בדרך כלל, יוכר "טעם מיוחד", כאשר התרחש אירוע שאינו בשליטת בעל הדין ו/או לא ניתן להיערך אליו מראש. לגופו של עניין, בית הדין הארצי קבע כי כדי להכיר במחלה כ"טעם מיוחד" נדרשת הוכחתם של שני מרכיבים מצטברים. האחד – עובדת קיומה של המחלה והשני- השפעת המחלה על תפקוד בעל הדין ועל יכולתו לפנות לבית משפט במועד, דבר אשר לא הוכח במקרה דנן ולפיכך נדחתה הבקשה.

דוד סער, עו"ד

מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור

    דילוג לתוכן