היתר נישואין

חוק הנישואין בישראל מסדיר את הדינים החלים על בני זוג שמעוניינים להתחתן, ומסמיך את הרבנות הראשית לפקח על תחום זה. על פי החוק, אסורים נישואי קטינים במדינה, אך ישנם מקרים יוצאים מן הכלל, שבהם הדבר מותר בכפוף לקבלת היתר נישואין.
על פי חוק הנישואין בישראל, הרבנות הראשית מהווה את הגורם המוסמך לקיום טקסי נישואין במגזר היהודי, ולבתי הדין הרבניים ניתנה הסמכות המשפטית בכל הנוגע לדיני נישואין וגירושין בין בני זוג יהודיים במדינה. על פי האמור בחוק זה, הנישואין במדינת ישראל מוכרים מבחינה רשמית רק כשהם נערכים לפי דין תורה, ורישומם מאושר בחתימתו של רב המוכר לצורך כך. על פי חוק הנישואין מותר להתחתן רק מגיל 17 שנים ומעלה, ונישואין של עלם או עלמה שטרם מלאו להם 17 שנים, מחויבים בהיתר מיוחד מבית דין רבני או מערכאה שיפוטית אזרחית מקבילה. מי שנישא לקטיו או לקטינה שטרם מלאו להם 17 שנים, מי שמשיא את ילדיו הקטינים וכל אדם שעורך טקס נישואין בו החתן או הכלה קטינים – עובר עבירה פלילית.  

מקרים יוצאים מן הכלל

ישנם מקרים יוצאים מן הכלל בהם מתיר החוק נישואי קטינים. אלו כוללים את נישואיה של נערה קטינה שהרתה לגבר לו היא מבקשת להינשא, נישואי נער קטין לאישה שהרתה לו את ילדה את בנו או בתו, ונישואי קטינים מעל לגיל 16, במקרים בהם בית המשפט נתן להם היתר בגין נימוקים רלוונטיים שנמצאו כמצדיקים זאת. קבלת היתר נישואין מבית המשפט, כרוך בהכנת תסקיר מטעמו של עובד פקיד הסעד, הסוקר את מצבם של בני הזוג, והגשת תצהיר של הורי הנערה בדבר הסכמתם לנישואיה. משרד עורכי הדין דוד סער ישמח ללוות אתכם בהליך הגשת בקשה לקבלת היתר נישואין, ולטפל בעניינכם באופן יעיל, מהיר ומיטבי.
מה הסיכוי של התביעה שלי?
השלימו את 3 השלבים בטופס ליחצו על הזמן שיחת הערכה ונחזור בהקדם!

    ממלאים את הפרטים ולוחצים על הכפתור